Swipe
Zeer Intensieve Gezinsbehandeling (ZIG)

Intensieve hulp voor je hele gezin

Soms loopt het in je gezin niet fijn en zijn er meerdere (complexe) uitdagingen, bijvoorbeeld over opvoeding of dat het op school niet zo goed gaat. Of misschien is het lastig om te begrijpen hoe je met een ontwikkelingsachterstand of licht verstandelijke beperking kan omgaan. Dan kan het fijn zijn dat iemand jou en jullie gezin daarmee kan helpen.

Wat kun je verwachten?

Het lukt niet om alles zelf op te lossen en dat geeft niet! Alleen zijn sommige situaties onveilig voor een kind, wat kan leiden tot een uithuisplaatsing. De Zeer Intensieve Gezinsbehandeling (ZIG) wil dit voorkomen en is er om jullie als gezin te helpen en te ondersteunen. Het doel van de hulp? Dat het kind thuis kan blijven wonen óf terug kan komen na een uithuisplaatsing. 

Het ZIG-team van meerdere hulpverleners gaan jullie helpen op de momenten wat voor jullie lastig zijn. Zo werken de hulpverleners nauw met elkaar samen, maar ook met eventueel andere betrokken hulpverleners die bij jullie gezin betrokken zijn. De naam zegt het namelijk al: zeer intensief betekent dat je veel hulp krijgt thuis. Dit is gemiddeld 30 uur per week voor een periode van 4 maanden. Ook kan de hulp op meerdere momenten op een dag zijn en ook in het weekend.

Wanneer jullie een startgesprek hebben gehad, beginnen we met de observatie: ontdekken welke problemen er zijn. Dan weten we hoe we jullie kunnen helpen. Daarna gaan we aan jullie doelen werken. Wat willen jullie als gezin bereiken? En welke doelen heeft ieder gezinslid voor zichzelf? Bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgen als ouders,  omdat dat kan zorgen voor een fijner contact met je kind. Onze hulpverleners zijn er om tips en advies te geven en jullie vragen te beantwoorden.

De behandeling is altijd ‘op maat’. We kijken samen wat voor jullie belangrijk is en werkt gedurende de behandeling. 

Zeer Intensieve Gezinsbehandeling (ZIG) in het kort
  • Intensieve behandeling voor het hele gezin
  • We komen bij jou thuis
  • Je krijgt een vast team hulpverleners
  • Nauwe samenwerking met andere betrokkenen zoals scholen, aanmelders of andere hulpverleners die betrokken zijn bij jullie gezin
Icon summary
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer