Swipe
Naschoolse dagbehandeling

Hulp na schooltijd

Vind jij het lastig om nieuwe vrienden te maken of om voor jezelf op te komen? Of vind je het lastig om met je emoties om te gaan? Dan kunnen wij je helpen met Naschoolse dagbehandeling. Zo kom je na schooltijd bij ons, waar we gaan werken aan je doelen op een laagdrempelige manier.

Wat kun je verwachten?

Samen met andere groepsgenoten gaan we aan de slag met jullie doelen: dat wat je lastig vindt. Dit nemen we dan ook weer mee naar huis tijdens de ouderbegeleiding met jouw ouder(s). Zo kun jij wat je bij ons leert op de groep, ook thuis (aan)leren. Zo kan iedereen je helpen om jouw doel(en) te behalen.

Het liefst zien we jou 2/3 keer per week bij ons maar vaker mag natuurlijk ook. Dit hangt af van wat je doelen zijn. Wanneer je na schooltijd bij ons komt, is er tijd om met jou te kletsen over hoe je dag was, hoe het met jou gaat en om samen wat te eten en drinken. Daarna mag jij je programmabord invullen. Je kiest activiteiten uit wat jij die middag wilt gaan doen zodat er structuur in je dag zit. Ook kun je daarop zien wanneer je aan jouw doelen gaat werken. Dit kan met jou alleen of samen in een groep. Heb je bijvoorbeeld moeite om met je emoties om te gaan? Dan gaan we samen kijken naar hoe we je hiermee kunnen helpen. Wat maakt dat je boos bent? Waar voel je deze boosheid? Zit er misschien verdriet of angst onder? Dit zijn vragen die we samen met jou gaan onderzoeken.

De groep is maandag t/m vrijdag open. Jij kan er om 14:00 uur (of later) heen tot 18:00 uur. Dit betekent dat je dus bij ons avondeten krijgt en niet thuis. Op de woensdag kun je al vanaf 12:00 bij ons terecht. In de vakanties zijn we de hele dag geopend en gaat dit verder in overleg met de hulpverleners. 

Naschoolse dagbehandeling in het kort
  • Behandeling op de groep terwijl je thuis kan blijven wonen
  • We kunnen één keer in de twee weken bij jou thuiskomen om te kijken, dat wat je bij ons leert, ook thuis kan (aan)leren
  • We bieden trainingen aan gericht op sociale vaardigheden, social media, seksualiteit etc.
  • We doen in de vakanties vaak leuke activiteiten
Icon summary
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer