Swipe
Cliënten / Ouders

Je hebt een klacht, en nu?

Vervelend dat je ergens ontevreden over bent, maar fijn dat je dit met ons wilt delen. We willen namelijk dat jij goed wordt geholpen en tevreden bent over de hulp die je van ons krijgt.

Klachtenfunctionaris

Jij hebt recht op een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Deze hulp is altijd gratis! Soms helpt het om alleen al je verhaal te doen aan iemand die naar je luistert. Een klachtenfunctionaris informeert je over jouw rechten en geeft je advies. Ook kan hij of zij je ondersteunen bij het opstellen van een klachtenbrief en bij een gesprek met ons. Bij ons is dat Francis Jansink. Francis helpt je graag verder met jouw klacht en wat je kunt doen. 

Je kan Francis een appje sturen of bellen op: 06 - 14 10 57 66. Stuur je liever een e-mail? Dat kan ook! 

Vraag en antwoord Kunnen we alvast wat vragen voor je beantwoorden rondom je klacht?
FAQ icon

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb en zorg krijg vanuit de Jeugdwet?

Dan mag je dan contact opnemen met het Advies en Klachtbureau Jeugd (AKJ). Je kunt ze ook bellen: 088 555 1000 of mailen: info@akj.nl.

Ambiq logo
FAQ icon

Ik ontvang zorg vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). Waar kan ik als volwassene dan terecht met mijn klacht? 

Onze klachtenfunctionaris Francis Jansink helpt je hier graag mee. Zo kun je haar een berichtje sturen of bellen op: 06 - 14 10 57 66. Stuur je liever een e-mail? Dat kan ook! Mail dan naar f.jansink@ambiq.nl.

Ambiq logo
FAQ icon

Ik heb als volwassene een klacht wat onder de wet Zorg en Dwang (onvrijwillige zorg) valt. Waar kan ik terecht?

Bij Marian Stevelink van het Landelijk Steunpunt Raden. Zij is te bereiken op 06 21 3741 39 of via m.stevelink@hetlsr.nl. Kun je haar niet bereiken? Bel dan naar: 088 201 5900

Ambiq logo
Klachtenformulier Ik wil een klacht indienen