Swipe

​“Als ervaringsdeskundige help je ouders kiezen“

31-01-2019

Dertien jaar geleden kwam Kimberley Wolf in aanraking met jeugdzorg. Nu werkt ze bij Ambiq als ervaringsdeskundige. Haar voormalige begeleiders zijn nu haar collega’s geworden.

Om ervaringsdeskundige te worden moet je eerst cliënt zijn geweest. Een carrièrestap die je veel leert over kwetsbaarheid en herstel. De kennis die Kimberley heeft komt goed van pas in het verbeteren van de zorg voor kinderen en ouders met een licht verstandelijke beperking. Kimberley had altijd een speciale interesse in de jeugdzorg. Ambiq gaf haar de kans om de ervaringsdeskundige te worden. Een kans die ze met beide handen aangreep. “Ik heb veel aan Ambiq gehad. Dat kan ik nu teruggeven.”


 
Hoe ben je binnengekomen bij Ambiq?

Toen ik 8 jaar was, ben ik in aanraking gekomen met jeugdzorg als kind. Ik werd jong uit huis geplaatst. Later ben ik bij Ambiq terechtgekomen in het Ouder-Kind-Behandelcentrum. Daar heb ik veel aan gehad.
 



Hoe ben je ervaringsdeskundige geworden?

Ik heb een gesprek gehad met een medewerker van Ambiq. Zij stelde de vraag of ik het leuk zou vinden om ervaringsdeskundige te worden binnen Ambiq. Ze zag hoe ik binnen was gekomen bij Ambiq als cliënt en hoe het aan het eind met me ging. Het leek haar een goed idee om mij in te zetten als ervaringsdeskundige. Omdat ik zo gegroeid was. Nu ben ik sinds 1 januari officieel in dienst als ervaringsdeskundige bij Ambiq.
 


Waarom ben je dit gaan doen?

Vooral omdat ik veel bij Ambiq ben geweest bij het Ouder-Kind-Behandelcentrum en zo de jeugdhulp goed ken. Ik wil kinderen en ouders helpen. Als er moeders zijn die naar Ambiq moeten, maar niet willen, dan ga ik daarmee in gesprek. Ik kan ze dan vertellen over de voordelen die er zijn als je er wel naar toe gaat. Het leek me leuk om moeders te helpen, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken. Zo kunnen ze bij hun kinderen blijven. En kunnen ze hun motivatie weer terugvinden.
 
Ik ben nu verder aan het leren en hoop uiteindelijk begeleider te worden in een jeugdzorginstelling. Ik wil de hulp die ik gekregen heb zelf ook geven. Zo breng ik iets moois in de wereld.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer