FACT-teams Drenthe

01 oktober 2013

Biedt hulp aan gezinnen met psychiatrische problemen en een complexe zorgvraag, die langdurig ondersteuning nodig hebben
Sinds 2013 werken Accare, Ambiq, Promens Care en VNN samen in meerdere integrale FACT-teams in Drenthe. Het FACT-team biedt hulp aan gezinnen met psychiatrische problemen en een complexe zorgvraag, die langdurig ondersteuning nodig hebben.

Zo kunnen we opname (intramurale hulpverlening) van kinderen en jongeren voorkomen. Vaak gaat het om problemen op meerdere leefgebieden, zoals gedragsproblemen, schulden, een verstandelijke beperking en/of verslaving. Door onze deskundigheid te bundelen en samen te werken willen we versnippering van de zorg voorkomen. We richten ons vooral op het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen/jongeren door snel en adequaat in te spelen op hun zorgvragen.
FACT staat voor Functie Assertive Community Treatment. Het is een assertieve manier van zorgverlening in de vertrouwde omgeving van de cliënt. Deze methode is de afgelopen jaren sterk in opkomst in Nederland, vanwege de goede resultaten bij (vooral) mensen die zorg mijden.


 

In samenwerking met

  • Opleidingscentrum Goede Smaaq in Hoogeveen gaat sluiten

  • Heidi Kluin (STA!) over de Nationale dag van het Onderwijs