Spoed4Jeugd Drenthe

13 maart 2015

Samenwerkingsverband van (jeugd)hulpaanbieders in Drenthe voor spoedeisende hulp aan kinderen en gezinnen in crisissituaties
Spoed4Jeugd is een samenwerkingsverband van (jeugd)hulpaanbieders in Drenthe. We bieden spoedeisende hulp aan kinderen en gezinnen in crisissituaties. Bijvoorbeeld als er sprake is van ernstige gedrag- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen. Doordat we één toegang hebben gecreëerd, krijgen cliënten met een crisissituatie een versnelde en verbeterde toeleiding tot de juiste hulp.

Jaarlijks hebben honderden kinderen, jongeren en hun verzorgers in Drenthe snel hulp nodig. De Drentse aanbieders van jeugdhulp – waaronder Ambiq -  hebben daarom hun krachten gebundeld in Spoed4jeugd. Doordat kinderen en jongeren direct de hulp krijgen die ze nodig hebben, verminderen we het aantal opnames. We kunnen schakelen tussen de zorgvormen en de juiste expertise inschakelen voor elke situatie.

Spoed4Jeugd is een herkenbare en laagdrempelige ingang naar spoedhulp, voor Veilig Thuis, wijkcoaches, gemeentelijke regisseurs, huisartsen of specialisten. U kunt ons zeven dagen per week buiten kantooruren bereiken via 0522 - 27 99 46.
  • Opleidingscentrum Goede Smaaq in Hoogeveen gaat sluiten

  • Heidi Kluin (STA!) over de Nationale dag van het Onderwijs