Swipe

Accare en Ambiq starten met Sexpertisenetwerk

03-02-2022

Vanaf afgelopen dinsdag 1 februari kan iedereen die te maken krijgt met kinderen en jongeren met problemen rondom seksualiteit en seksueel gedrag contact opnemen met het Sexpertisenetwerk, een samenwerking tussen Accare en Ambiq.
 

Het idee is ontstaan, omdat er veel handelingsverlegenheid en schaamte is met betrekking tot problematisch seksueel gedrag, terwijl uit onderzoek juist blijkt dat een te lichte of juist te intensieve interventie de kans op herhaling versterkt. Met de oprichting van het netwerk hoopt het Sexpertisenetwerk jeugdigen met seksueel problematisch gedrag in Noord- en Oost-Nederland optimale hulp te kunnen bieden.
 

Advies over seksualiteit

Het netwerk is bedoeld voor alle vragen over problematisch seksueel gedrag en kan benaderd worden door scholen, collega-instellingen, ketenpartners, ouders en de jeugdige/het cliëntsysteem zelf. Het Sexpertisenetwerk geeft in de eerste plaats advies over hoe om te gaan met problemen op het gebied van seksualiteit. Veel interventies kunnen door bijvoorbeeld scholen, sociale teams en centra voor jeugd en gezin geboden worden. Door signalen vroeg te herkennen en snel in te grijpen kan het verergeren van de problemen voorkomen worden. 

De consultatie van het Sexpertisenetwerk is vrij toegankelijk en indien gewenst anoniem. Vaak zal dit genoeg zijn om de jeugdige en zijn netwerk weer op weg te helpen, maar als het nodig is bestaat de mogelijkheid tot diagnostiek, specialistische voorlichting en behandeling. Het Sexpertisenetwerk kan dit zelf doen, maar zal als de situatie daarom vraagt ook verwijzen naar andere zorgorganisaties.
 

Contact met het Sexpertisenetwerk

Het Sexpertisenetwerk is te bereiken via info@sexpertisenetwerk.nl. Verschillende zorgprofessionals van zowel Ambiq als Accare bemannen dit e-mailadres en reageren binnen 72 uur op het verzoek.
 

Uitzending 1Twente

Gert Jan van den Top, ambulant hulpverlener, was te gast bij 1Twente, om in gesprek te gaan over het Sexpertisenetwerk. Benieuwd naar de uitzending?

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer