Swipe

Anita Schemmekes nieuwe bestuurder Ambiq

04-01-2023

Anita Schemmekes (49) is door de Raad van Toezicht per 1 april 2023 benoemd tot bestuurder van Ambiq. Op dit moment is Schemmekes werkzaam als directeur Intensieve Zorg Kind en Jeugd bij Philadelphia. Anita Schemmekes volgt José Schilderinck op die per 1 april met pensioen gaat.
 

Over Anita Schemmekes

Schemmekes is op dit moment werkzaam als directeur bij Philadelphia, een landelijke organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Schemmekes kent de zorg vanuit de dagelijkse praktijkvoering door jarenlange ervaring als (kinder)verpleegkundige. Daarnaast heeft zij een brede staat van dienst opgebouwd binnen de gezondheidszorg in eindverantwoordelijke functies, zowel zorginhoudelijk als bedrijfsmatig. 

Anita Schemmekes over haar benoeming: “Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan. Ambiq is een prachtige organisatie met een stevig inhoudelijk fundament. Samen met collega’s ga ik graag aan de slag om de toekomst van Ambiq verder vorm te geven binnen het dynamische speelveld van de jeugd- en volwassenenzorg.”
 
Susanne Terporten, lid Raad van Toezicht: “De RvT heeft er alle vertrouwen in dat Ambiq onder de leiding van Anita Schemmekes in goede handen is. Met haar opgedane kennis en ervaring vanuit zowel de inhoudelijke als zakelijke kant kan Anita een belangrijke bijdrage leveren aan het bestendigen van de toekomst van Ambiq.”

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer