Swipe
Werken bij Ambiq - Psychomotorisch therapeut Teun

Ik kan écht genieten van de kleine stapjes die een jongere zet

Na het behalen van zijn diploma 'Psychomotorische Therapie en bewegingsagogie' is Teun aan de slag gegaan als psychomotorisch therapeut bij Ambiq. Hij werkt inmiddels 5 jaar bij ons.

Genieten van elke kleine stap

Teun: "Ik vind de LVB doelgroep heel interessant, het is de meest complexe doelgroep die er is. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om te zien dat kinderen of jongeren langzaam maar zeker stappen zetten, hoe klein ook. Daar moet je van genieten èn daar kan ik ook echt van genieten!". Zijn verhaal weerspiegelt niet alleen zijn toewijding voor zijn vak, maar ook de ondersteunende omgeving die Ambiq biedt aan al haar medewerkers.

Een rol spelen voor hele kwetsbare kinderen en jongeren

Waarom Teun graag bij Ambiq werkt, wil hij graag vertellen vanuit een casus. Teun: “Ik werkte voor de behandelgroepen en ik leerde daar een 17-jarige jongen kennen met forse gedrags- en agressieproblemen. Ik schrok toen ik in zijn dossier keek; hij was op het randje om naar een gesloten afdeling te gaan. Toen ik hem in de zaal zag staan, zag ik een jongen die zo graag wilde leren en van zijn boosheid af wilde. Dan word je invloed als therapeut ineens echt veel groter. Dat is super om te zien. Uiteindelijk is deze jongen weer thuis gaan wonen, heeft zijn mbo-diploma behaald en is nu zelfs aan het werk. Dus waarom werk ik graag bij Ambiq? Omdat het fantastisch is om een rol te kunnen spelen, samen met collega’s, in de ontwikkeling van hele kwetsbare jongeren. Het geeft veel voldoening om jongeren te zien groeien en bloeien. Dat is echt fantastisch om te zien.”

Een hechte familie

Teun geeft aan dat hij als ‘broekie’ heel goed werd opgevangen door zijn collega’s. Teun: “Ik kwam in een warm bad van ervaren therapeuten, ambulant hulpverleners en gedragswetenschappers terecht. Ik voelde me heel snel thuis. De bedrijfscultuur bij Ambiq voelt als een hechte familie. Ambiq is voor mij een tweede thuis, ik weet dat ik altijd terecht kan bij mijn collega’s. Ik werk met een fantastisch team van therapeuten, ambulante hulpverleners en gedragswetenschappers.”

We doen het samen

"De deur staat altijd open en je moet samenwerken in casuïstiek. Dat past goed bij mij. Daarnaast vind ik het prettig dat iedereen gelijk behandeld wordt. Hierdoor heb ik nog nooit een drempel gevoeld om bijvoorbeeld om hulp te vragen.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Teun is in 2021 gestart met zijn masteropleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie. Teun: “Ik ben bijna klaar met mijn opleiding en ben heel blij dat Ambiq mij de kans heeft gegeven om me verder te ontwikkelen. Als je goed kunt onderbouwen waarom je iets wil, staat Ambiq daar zeker voor open. Ze denken graag met je mee. Daarnaast heeft Ambiq aandacht voor het welzijn van de medewerkers. Er is veel vrijheid, je mag je eigen agenda bepalen en er is aandacht voor je werk en privé balans. Soms is dit best wel een uitdaging, omdat de problematiek fors is. Maar als collega’s letten we op elkaar.”

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer