Swipe
Werken bij Ambiq – Gedragswetenschapper Jantine

Ik kan hier echt doen wat bij mijn talent past

Na het behalen van haar ‘Master Orthopedagogiek’ heeft Jantine bij diverse zorginstellingen ervaring opgedaan. Ze werkt nu 2 jaar met veel plezier bij ons als gedragswetenschapper.

Mijn kans grijpen

Jantine: “Mijn interesse in Ambiq werd gewekt door een collega en een vriendin die al een geruime tijd bij Ambiq werkt. In het verleden heb ik kort na mijn afstuderen bij Ambiq gesolliciteerd, maar toen was er geen match. Twee jaar geleden werd ik uitgenodigd om opnieuw te solliciteren. Mede door haar enthousiasme en tevredenheid over haar werk, besloot ik de kans te grijpen en met Ambiq in gesprek te gaan. Ik heb toen een heel fijn gesprek gehad en werk nu als gedragswetenschapper in volwassenenzorg en bij de ambulante poli Zwolle-Deventer.”

Door het samen te doen kom je een heel eind

Jantine werkt met veel plezier bij ons en ze vindt het vooral fijn om clienten beter te leren kennen. Jantine: “Ik ben verbonden aan onze locatie Erve Langewijk. Daar ben ik een vertrouwd gezicht en sta ik nauw in contact met de bewoners. Samen met de pedagogisch medewerkers zoeken we wat de bewoners nodig hebben. Ik heb al meerdere bijzondere ervaringen gehad, waar ik echt trots op ben. Soms weet je van tevoren niet hoe je het aanpakken moet, maar door het samen te doen kom je een heel eind. Die zoektocht en het puzzelen vind ik heel leuk om te doen.”

Energie krijgen van collega’s aansturen

“De stapjes die je zet zijn soms heel klein, maar het geeft mij veel voldoening in mijn werk. Dat je ziet dat iemand zich thuis begint te voelen en langzaam het vertrouwen krijgt om dingen te delen. Ik kan hier echt doen wat bij mijn talent past. Als gedragswetenschapper is het veel nadenken over het proces en andere mensen uitvoerend laten zijn bij dat proces. Doordat ik overzicht houd over het gehele proces, kan ik veel objectiever kijken en de situatie meestal rationeel benaderen. Het geeft mij energie om de collega’s aan te sturen.”

Ontzettend complex, maar ook ontzettend boeiend

Jantine: “De LVB doelgroep vind ik heel puur. Je maakt ontzettend grappige dingen mee en je kunt leuke gesprekken hebben. Daar voel ik mij heel prettig bij. Ik ben geen fan van moeilijk taal; ik stem graag af op het niveau van onze clienten. Mijn werk richt zich op het begrijpen van hun gedrag, wat daarachter schuilt en hoe we hen kunnen ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te leven. Ten opzichte van de GGZ is er een groot verschil, daar moet je meer de voorgeschreven protocollen volgen. In ons werkveld kan je dat veel minder. We hebben vaak te maken met meervoudige problematiek. Dat is ontzettend complex, maar ook heel boeiend.”

We staan voor elkaar klaar

“Het contact binnen Ambiq vind ik enorm persoonlijk. Mensen kennen elkaar en zijn oprecht betrokken, terwijl Ambiq best een grote organisatie is. Ik heb het idee dat mensen hier echt op je passen. Ik vind het heel prettig dat mijn collega’s en ook mijn leidinggevende voor me klaar staan. Ze zijn niet alleen betrokken bij je werk... maar ook bij wat jou drijft als persoon."

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer