Swipe
Werken bij Ambiq - Pedagogisch medewerker Machteld

Het werken hier geeft mij heel veel energie

Na het behalen van haar Bachelor Toegepaste Psychologie wordt ze door ons benaderd met de vraag of ze hier wil komen werken. Nu 5 jaar later werkt ze nog steeds met veel plezier als pedagogisch medewerker én cognitief gedragstherapeutische werker op de Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT).  

Toevallig bij Ambiq terecht gekomen

“Vijf jaar geleden belandde ik min of meer toevallig in het vak van pedagogisch medewerker. Ik ben toen door Ambiq benaderd met de vraag of ik op de Zeer Intensieve Behandelgroep in Hoogeveen wilde werken. Ik had nog geen ervaring met de LVB doelgroep, maar wist dat ik graag met jongeren wilde werken. Sinds mei ben ik naast pedagogisch medewerker ook cognitief gedragstherapeutisch werker.”

Veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Machteld: “Ambiq vind ik een hele fijne werkgever. Dit was mijn allereerste echte baan na het afronden van mijn studie. Mijn ervaring is dat ze hier kijken naar het individu en veel aandacht hebben voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vanuit Ambiq is mij bijvoorbeeld de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker (CGW) aangeboden. Mijn leidinggevende dacht dat goed was om dat voor mij te doen. Toen dacht ik: er wordt echt in je geïnvesteerd!”

Hechte band binnen het team

“Wat mij aanspreekt in mijn huidige werkomgeving is de hechte band binnen het team en de informele sfeer. We hebben veel lol samen en gaan bijvoorbeeld wel eens borrelen met het team. Binnen ons werkveld is er een dunne scheiding tussen werk en privé. Als er privé wat speelt dan kunnen we altijd bij elkaar terecht. We weten van elkaar dat je dingen kan delen en dat vind ik heel belangrijk.

Wij helpen je er doorheen en dat doen we echt samen

Machteld: “Het werken met diverse cliënten maakt het werken op de ZIT heel prettig. Er komen hier zowel jongeren als volwassenen en lang niet iedereen heeft een LVB. Mensen komen hier op eigen motivatie naartoe en dat maakt de dynamiek heel anders. Zodra mensen hier beginnen, dan gaan we direct de diepte in. Daar is dan ook de ruimte en tijd voor. Bij andere plekken moet je eerst iemand leren kennen. Dat maakt ook dat mensen direct durven te geven. Met het team proberen we een sfeer neer te zetten, je mag hier zijn wie je bent. Wij helpen je er doorheen en dat doen we echt samen!”

Als team hebben we een gezamenlijk doel

“Als team streven we naar een gezamenlijk doel. We organiseren bijvoorbeeld visiedagen waarop we bespreken waar we over 3 jaar willen staan en hoe we daar als team naartoe kunnen werken. Voor ons zijn dat ook de momenten waarop elkaars wensen uitspreken. Afhankelijk van het budget wordt er dan gekeken wat wel of niet gedaan kan worden.”

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer