Swipe
Specialistisch gezinshuis

Hulp als je niet meer thuis kunt wonen

Een Specialistisch gezinshuis is een woonhuis waar je kunt verblijven en behandeling krijgt. Onze gezinshuisouders zijn zorgprofessionals en hebben aandacht voor wat je hebt meegemaakt en waar je behoefte aan hebt. Een huiselijke plek met de nodige dagelijkse zorg, rust, veiligheid en geborgenheid.

Wat kun je verwachten?

Het is wennen als je ineens in een nieuwe omgeving komt wonen. Dat snappen we! Je mag je eigen spullen van thuis meenemen naar het Specialistisch gezinshuis. Je gezinshuisouders helpen jou bij datgene wat je moeilijk vindt. Dit kan zijn het invullen van je vrije tijd, omgaan met vrienden of het uitvoeren van taken. Je kunt bijvoorbeeld ook therapie of training krijgen voor dingen die je hebt meegemaakt. Overdag ga je gewoon naar je eigen school of naar een andere vorm van dagbesteding. Wanneer dit klaar is, kom je weer bij het Specialistisch gezinshuis.

Met je ouders spreken we van tevoren af hoe vaak zij naar jou kunnen bellen en hoe vaak ze op bezoek kunnen komen. Wanneer de mogelijkheid er is, zou je ook af en toe een weekend naar huis kunnen. Je ouders blijven jouw ouders, dat snappen wij maar al te goed! Gezinshuisouders zijn zorgprofessionals en helpen ook jouw ouders om aan de opvoeding te werken.

Specialistisch gezinshuis in het kort
  • We geven je een echt thuis met vaste gezinshuisouders die ‘professioneel opvoerder’ zijn
  • We zijn specialist in het bieden van zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)
  • We hebben veel expertise op het gebied van trauma, gehechtheid en seksualiteit
  • Multidisciplinair team van gedragswetenschapper, ambulant gezinshulpverlener en professioneel opvoeders werken nauw samen en expertise van specialistisch therapeuten vanuit korte lijnen binnen eigen organisatie invoegbaar
  • Therapie vindt plaats in nauwe samenwerking met gezinshuisouders, en wordt toegepast in de dagelijkse activiteiten binnen het gezinshuis
Icon summary
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer