Swipe
Multidimensionale familietherapie (MDFT)

Hulp voor jou en je hele gezin

Heb je het gevoel dat je ouders je niet begrijpen? Spijbel je veel van school, kom je in de problemen met de politie of ben je drugs gaan gebruiken? Multidimensionale familietherapie (MDFT) kan jou en je gezin helpen!

Wat kun je verwachten?

Het programma richt zich op het hele gezin. We kijken vooral naar de goede kanten van jullie gezin. We zorgen dat die versterkt worden, maar kijken ook naar hoe we situaties kunnen verbeteren. Onze MDFT-therapeut heeft sessies met jou en je ouders en/of verzorgers, zowel apart als samen. Het doel is dat jullie weer met elkaar in gesprek komen en elkaar beter leren begrijpen. Daardoor gaan jullie elkaar weer waarderen en zie je bijvoorbeeld elkaars kwaliteiten in plaats van elkaar dingen verwijten.

Verder steunt de MDFT-therapeut je bij alles wat nodig is, bijvoorbeeld school, reclassering of een rechtszaak. Samen ga je bijvoorbeeld gesprekken voorbereiden voor school of met je ouders. Of je gaat samen naar een afspraak. We zijn er voor jou.

Voor een MDFT-traject bij Ambiq staat gemiddeld 9 maanden tot een jaar. Dit kan soms ook korter zijn. MDFT is een intensieve therapie waarin de therapeut minimaal 1 keer per week bij jullie langskomt, maar dat kan ook meerdere keren per week zijn.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer