Swipe
Ervaringsverhaal Jaimy - Naschoolse dagbehandeling

Een plek waar ik mij prettig voel

Jaimy is veertien jaar oud en komt al bijna twee jaar lang naar onze Naschoolse dagbehandeling in Almelo. Een plek waar hij zichzelf kan zijn en mooie stappen heeft gemaakt. Lees hieronder zijn ervaringen en ook die van zijn moeder Chantal. 

Een plek waar ik mij prettig voel

Jaimy: “Als ik hier ben, voel ik me eigenlijk altijd wel goed. Het is niet zo dat ik er met tegenzin naartoe ga. Ik ben hier iedere dinsdag- en woensdagmiddag. Vanuit mijn school word ik met de taxi hier naartoe gebracht. Ik vind het fijn om hier te zijn en de medewerkers zijn aardig. Het voelt gewoon als een plek waar ik mezelf kan zijn en waar ik mij op mijn gemak voel.”

Spelletjes spelen met vrienden

“Wat ik het leukste vind om hier te doen? Een van de dingen die ik het leukste vind om te doen, is op de iPad spelletjes spelen. Op een korte dag mogen we een half uur op de iPad en op een lange dag twee keer een half uur. Vooral Roblox speel ik heel veel. Het is leuk omdat je je eigen games kan maken en ik het met vrienden online kan spelen. Daarnaast ben ik gek op tekenen en heb ik mijn eigen stiftenset met heel veel stiften, het zijn er 120!”

Emoties beter onder controle

Jaimy: “Toen ik hier net kwam, had ik soms moeite met mijn emoties. Thuis werd ik snel boos, vooral als mijn zus er was. Maar dat is echt veel minder geworden sinds ik hier kom. Ik schreeuw niet meer zo snel en ik kan mijn emoties beter uiten. Ook met eten ging het niet zo goed, ik lustte bijna niks en at nooit groenten. Maar hier hebben ze me echt geholpen om beter te eten.”

Toekomst in de ICT

“Momenteel zit ik in de eerste klas van het VMBO TL. Ik zou graat iets met computers willen doen. Waarschijnlijk ga ik straks de ICT kant op. Mijn vader vind dat jammer. Hij is vrachtwagenchauffeur en hoopte dat ik ook chauffeur zou worden. Maar het is een beetje jammer om met mijn niveau chauffeur te worden. Bovendien vind ik het lastig om borden te herkennen, dat zou niet zo heel handig zijn.”

Nemen de tijd voor de ouders en het kind

Chantal: “Ik ben Chantal, de moeder van Jaimy, en wil graag mijn ervaring met Ambiq delen. Jaimy heeft ASS en ADHD en ik zat thuis aardig klem met de problematiek van Jaimy. Nadat we gebruik hadden gemaakt van een zorgboerderij, zijn we bij de naschoolse dagbehandeling terecht gekomen. Ambiq neemt rustig de tijd voor ouders en het kind, het gezin staat dan ook centraal.”

Werken aan haalbare doelen

“Er word goed geluisterd naar wat de hulpvraag is en in samenwerking met ouders en kind wordt er gewerkt aan haalbare doelen. De doelen zijn helder en overzichtelijk en worden stap voor stap uitgevoerd. Ik vind het erg prettig om de rapportage van iedere dag terug te kunnen lezen in een beveiligde ‘Jouw Omgeving’ app. Op deze manier blijven wij betrokken bij Jaimy’s vooruitgang.”

Mooie stappen laten zien

Chantal: “Jaimy heeft de afgelopen tijd echt mooie stappen laten zien, hij ervaart de structuur en de rust bij de naschoolse dagbehandeling als zeer fijn. Wij zijn dan ook blij dat we voor Ambiq hebben gekozen, zowel voor Jaimy als ons gezin. Ieder kind is uniek en het fijne aan Ambiq is dat een kind daar ook zijn eigen ik mag èn kan zijn.”

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer