Swipe
Observatie en diagnostiek (opname)

Onderzoeken waar we je mee kunnen helpen

Soms gaat het eventjes niet goed. Thuis, op school of in je vrije tijd. Heb je het gevoel dat je vastloopt, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar dat door komt of wat je eraan kan doen? De Observatie- en Diagnostiekgroep is er voor jou.

Wat kun je verwachten?

Met verschillende soorten onderzoeken willen we duidelijk krijgen waar jij last van hebt of waarom het niet helemaal goed gaat. We verzamelen dus een heleboel informatie zodat we aan het einde van de observatie weten waar we jou het beste mee kunnen helpen en wat je hiervoor nodig hebt. Dit geldt voor jou maar ook voor jouw ouder(s)/verzorger(s) en omgeving.

Voordat je op de groep start is er eerst een intake- en startgesprek. Samen bespreken we jullie vragen en bekijken we waar de problemen liggen. Ook bespreken we dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals de bezoekregeling en naar welke school je gaat. Ook willen we graag weten wat je leuk vindt om te doen. In het startgesprek spreken we ook de datum af wanneer je bij ons komt, dit noemen we de opname. Soms is dit al gelijk na het startgesprek maar het kan ook zijn dat een ander moment jullie beter uitkomt. We laten je kamer zien en je maakt kennis met de andere jongeren op de groep.

Na de opname ben je bij ons op de groep. Er zijn afspraken gemaakt wanneer je ouder(s)/verzorger(s) je komen bezoeken en wanneer je zelf naar huis mag gaan. Je ouder(s)/verzorger(s) hebben veel contact met je mentor over hoe het met jou gaat.

Als je op de observatiegroep komt gaan we bijvoorbeeld Speltherapie en Psychomotorische therapie doen. Hier gaan we op actieve manieren ontdekken wie je bent, hoe je met dingen omgaat en hoe je je voelt. Met Systeemtherapie gaan we kijken hoe het gaat in jouw gezin.

De opname op de Observatie- en Diagnostiekgroep is maximaal 4 maanden. We geven dan een advies over vervolgbehandeling of begeleiding.

Observatie en diagnostiek (opname) in het kort
  • We onderzoeken eerst goed wat er precies aan de hand is
  • Na vier maanden krijg je een onderzoeksverslag met daarin concrete adviezen voor de toekomst
  • Eén locatie voor wonen, school en vrije tijd
  • Er is een vast, kleinschalig team die voor je klaar staat
  • Kleinschalige groep met veel aandacht en nabijheid van gekwalificeerde begeleiders
Icon summary
Locaties Kijk hier op welke locaties we Observatie en diagnostiek (opname) aanbieden
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer