Swipe
J-SGLVB

Langdurige hulp bij complexe uitdagingen

Je hebt veel meegemaakt en voelt je vaak niet begrepen. Ook heb je al veel hulp gehad, maar dit heeft je niet geholpen. Je hebt uitdagingen op verschillende gebieden; thuis, op school en op straat. Bij J-SGLVB bouwen we samen aan jouw toekomst. Je mag bij ons jezelf zijn.

Zo zijn al onze groepen gevestigd in een rustige omgeving aan de rand van een woonwijk. De groep kent 7 andere jongeren, met jou erbij dus 8. Je gaat er ook naar school of hebt werk in de buurt. Daarnaast zijn er altijd hulpverleners aanwezig waarbij je terecht kunt, 24 uur per dag.

Eerlijk gezegd is onze groep niet altijd leuk. Het is heel gezond dat je niet bij ons wil zijn. Zo zijn er op de groep veel regels, die jou leren verstandige keuzes te maken. Je zult merken dat wanneer we elkaar beter leren kennen, de groep ook best fijn is. Je wordt er gezien en kunt je verhaal kwijt. We hebben een duidelijke dagstructuur en werken nauw samen met school De Bouwsteen (Hengelo) en De Atlas (Hoogeveen).

We gaan je helpen om te begrijpen van welke dingen je stress krijgt en hoe je daar anders mee kunt omgaan. Samen met jou maken we een plan om te gaan werken aan de dingen, die jij en je ouders anders zouden willen. Naast jouw plan en de dingen die streng zijn, doen we ook lekue dingen zoals sporten, muziek of creatieve activiteiten.

Dat betekent wel dat je hard moet werken om de dingen te veranderen, die je anders zou willen. Dat mag moeilijk zijn en je mag daar ook gefrustreerd over raken. We gaan het samen met jou doen en hier nemen we dan ook de tijd voor. Alles, op jouw eigen tempo!

J-SGLVB in het kort
  • We nemen veel tijd om jou te leren kennen en vertrouwen op te bouwen
  • We doen veel activiteiten met elkaar, zoals sporten, muziek of creatieve activiteiten
  • We gaan altijd voor je ontwikkeling, zodat je in de toekomst weer naar een vorm van zelfstandigheid kan met minder intensieve begeleiding (beschermd of begeleid wonen)
  • J-SGLVB is voor jongeren van ongeveer 12 tot 23 jaar
Icon summary
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer