Swipe
Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT)

Hulp bij verwerken van je trauma

Als je iets vervelends hebt meegemaakt, kun je daar langdurig last van hebben. Dat heet een trauma. Denk bijvoorbeeld aan geweld, pesten, een ongeluk, mishandeling of seksueel misbruik. Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT) kan jou helpen om de herinnering te verwerken en de klachten zoals herbelevingen te verminderen.

Wat kun je verwachten?

Je komt 2 weken achter elkaar van maandag tot en met donderdag naar de behandellocatie van de ZIT. Daarna ga je weer naar huis of naar de locatie waar je verblijft. Op de behandellocatie van de ZIT zijn maximaal 4 jongeren per week op de groep. 

Je krijgt elke ochtend individuele therapie en daarna lichamelijke activiteit. 's Middags krijg je EMDR therapie en ook dit wordt afgesloten met een lichamelijke activiteit. Naast dit alles wordt er ook aandacht gegeven aan bewustwording, ontspanning, creativiteit en positiviteit.

Ben je jonger dan 12 jaar? Dan zijn je ouder(s)/verzorger(s) ook het gehele traject aanwezig om jou te ondersteunen en er voor je te zijn. In overleg kan dat ook als je 12 jaar of ouder bent. Wanneer je start met deze behandeling, ga je niet naar school of naar je werk.

Op de laatste dag van de ZIT volgt het eindgesprek en de eindmeting. We kijken of je nog traumaklachten hebt en geven je advies mee voor de periode na de ZIT. Na 3 maanden nemen we nog een keer contact met je op en checken hoe het met je gaat.

Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT) in het kort
  • Intensief traject waardoor je vaak snel resultaat ervaart
  • Je verblijft en overnacht bij de ZIT, dus je kan echt in de ‘ZIT bubbel’ kruipen
  • Uit ons onderzoek blijkt dat klachten na ZIT aanzienlijk afnemen. Bekijk ook onze infographic ZIT
Icon summary
Locaties Kijk hier op welke locaties we Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT) aanbieden
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer