Chat with us, powered by LiveChat Ambiq | Nieuws

Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. Jaarverslag Jeugdpartners Twente

  Jaarverslag Jeugdpartners Twente 2018 is klaar.  Jeugdpartners Twente is een netwerkorganisatie van 13 organisaties, die actief zijn voor de jeugd in Twente.
 2. Blog: landelijke schrapdag  12 juni 2019 hebben wij de mogelijkheid gekregen om namens Ambiq aan te sluiten bij de landelijke schrapdag. Deze dag hebben wij samen met andere jeugdzorgmedewerkers gewerkt aan het snappen, schrappen en kappen van regels.
 3. ‘Oma Sisca’ is in het huis


  Een vrijwilliger aan het woord. Mijn naam is Sisca, ik ben 54 jaar en woonachtig in Almelo. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 7 kinderen en vier kleinkinderen. Ik werk in de zorg.

   
 4. “Ik ben geslaagd als gezinshuisouder als ze me een klootzak noemen”  ​Susy (51 jaar) en haar man Henry (62 jaar) hebben al veertien jaar een gezinshuis bij Ambiq. In die veertien jaar hebben ze zo’n dertig kinderen in huis gehad. Momenteel wonen er twee kinderen bij hen in Oldenzaal. Susy werkt bij Ambiq, Henry is inmiddels gepensioneerd. “Door het gezinshuisouderschap zien we elkaar nu veel vaker dan voorheen, het geeft ons meer vrijheid.”
 5. Dagbehandeling bij Ambiq: preventief en samen met ouders  Kinderen komen bij de dagbehandeling van Ambiq om te werken aan doelen. Ze leren wat emoties zijn, hoe ze dat zien bij henzelf en bij een ander, hoe ze met emoties omgaan en hoe ze met spanning en boosheid omgaan. Daarnaast leren ze sociale vaardigheden (over hoe samenspelen werkt, hoe je nee zegt, hoe je rekening kunt houden met een ander en wat daarvoor nodig is). Ook werken ze aan hun zelfbeeld. Wat maakt dat je denkt zoals je denkt en wat heb je nodig om meer te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.