Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. Een leven als gezinshuisouder  Kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben op sommige vlakken andere behoeften dan kinderen die 'normaal-begaafd' zijn. Het is niet voor alle ouders duidelijk welke behoeften dit zijn: sommige kinderen met een LVB zijn erg goed in het verbloemen van hun ‘minder sterke kanten’. Het gevolg is dat deze kinderen niet altijd een veilige hechting kunnen opbouwen met hun ouders, wat weer als gevolg heeft dat kinderen niet al hun mogelijkheden kunnen benutten en zich niet voldoende kunnen ontwikkelen.
 2. Jongeren helpen met vlogs over Loverboys

  “Stap ik in?” “Ben ik een sexgodin?” Twee titels van een serie van zes vlogs “Lief of leed” die vanaf vandaag te zien zijn via www.stopuitbuiting.nu . Twentse jongeren spelen situaties na die herkenbaar zullen zijn voor leeftijdgenoten. De filmpjes worden ingezet voor voorlichting over deze zorgwekkende vorm van mensenhandel. 
 3. Bewoners volwassenenzorg geven Ambiq een 7,59

  Wij presenteren met trots het kwaliteitsrapport over de zorg voor volwassenen binnen Ambiq over 2019. 
  In het rapport staat beschreven hoe we in 2019 binnen volwassenenzorg bezig zijn geweest met de thema’s uit het kwaliteitskader gehandicaptenzorg en met het verbeterplan uit het rapport over 2018. 

   
 4. Pilot: Professionals gemeenten Assen en Hoogeveen in FACT Jeugdteams


  In de gemeenten Hoogeveen en Assen start deze maand een pilot met als doel om jongeren die vastlopen in hun leven beter te kunnen helpen. De pilot maakt onderdeel uit van de doorontwikkeling van de behandelsamenwerking FACT-Jeugd in Drenthe. De pilot loopt tot oktober 2022. 
 5. Een kijkje binnen de driemilieuvoorziening  Ambiq biedt in Hengelo op haar driemilieuvoorziening behandeling aan jongeren met LVB en forse gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek. Een groot deel van deze jongeren is niet in staat om een regulier schoolprogramma te volgen. Hierdoor verblijven jongeren zonder onderwijsprogramma overdag op de behandellocaties, wat voor de ontwikkeling van deze jongeren niet gewenst is.