Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. ​José Schilderinck kondigt vertrek aan


  Onze bestuurder José Schilderinck vertrekt per 31 maart 2023. Ze gaat met pensioen. Dat maakte ze vanmorgen bekend in een bericht naar de organisatie.
 2. Vorige week was het weer 'zomerfeest'

  Afgelopen donderdag, 14 juli, vond het zomerfeest van Ambiq plaats op het Gezondheidspark in Hengelo. Elk jaar organiseren wij op de laatste (school)dag voordat de zomervakantie begint dit feest voor onze jongeren en hun families. Ook koppelen we hier een thema aan. Zo was het dit jaar thema 'voetbal'.
 3. Jaarverslag 2021

  Vandaag verschijnt het jaarverslag van Ambiq over 2021. Wat zijn de doelen die we in 2021 gesteld hebben en wat hebben we bereikt? Wat zijn onze speerpunten geweest? En wat loopt door in 2022?

  Lees het hier in ons jaarverslag.
 4. 'Bente voelt zich geaccepteerd op het trainingshuis in Hengelo' - Afslag Ambiq


  Na het interview met Devin vertelt ook de 19-jarige Bente mij haar verhaal bij Ambiq. “Ik ben op meerdere groepen bij Ambiq geweest en ben in totaal nu 4 jaar bij Ambiq. Ik ben ooit begonnen bij de crisisgroep, omdat mijn thuissituatie niet zo fijn was. Daarna ben ik aangemeld bij deze groep: het trainingshuis, om zelfstandig te worden, maar ook om erachter te komen van hoe ik later wil wonen. Wat kan ik nog leren en waar kan ik in groeien? Eigenlijk vooral gericht op de toekomst.”  
 5. 'Geraamte Devin is niet meer: vastberaden en vol motivatie werkt hij aan zijn doelen bij het trainingshuis in Hengelo' - Afslag Ambiq


  Daar zat hij dan, tegenover mij, maar toch wat kilometers van elkaar vandaan. Zenuwachtig en met wat humor tussendoor maakte je contact met mij. Een interview op afstand, want door een kapotte auto konden we niet naar elkaar toe. Desalniettemin vertelde Devin toch zijn verhaal aan mij, over zijn tijd bij Ambiq.