Nieuws en blog

Deel mee in ons nieuws, verhalen en kennis over LVB
Samen met onze kennis- en ketenpartners doen we wetenschappelijk onderzoek. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Ambiq, stuur dan een mail aan communicatie@ambiq.nl.
 
 1. Start pilot Thuis Support

  In samenwerking met de zorgorganisaties Ambiq, Carinova, Baalderborg Groep en RIBW start gemeente Hardenberg volgende maand met het proefproject Thuis Support.

  Lees hier het persbericht.
 2. ADHD

  Een ambulant hulpverlener blogt regelmatig op onze Facebookpagina. Deze week schreef ze een blog over adhd.

   
 3. Ouder-Kind behandelhuis komt naar Assen

  Op 30 januari 2018 gaat het Ouder- kind behandelhuis(OKB) verhuizen naar de Stedegroen 15 in Assen. Voorheen zat deze groep aan Bethesdastraat 61 in Hoogeveen. In het Ouder-kind behandelhuis krijgen (nieuwbakken) ouders en hun baby'tje 24 uur per dag professionale begeleiding zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot goede ouders, die hun eigen keuzes kunnen maken
 4. Expertisecentrum Duurzame Gezinsvormen

  De 14 Twentse gemeenten hebben in hun visie op de jeugdhulp opgenomen dat ze samen willen zorgen dat zoveel mogelijk kinderen opgroeien in een duurzame gezinssituatie. Dit is voor kinderen essentieel om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

   
 5. 2e J-SGLVB locatie gezondheidspark in Hengelo

  1 januari 2018 is binnen het gezondheidspark Hengelo een tweede J-SGLVB (jeugd- sterk gedragsgestoord, licht verstandelijk beperkt) locatie gestart. De keus om een tweede locatie voor deze specifieke doelgroep in richten is gebaseerd op meerdere redenen: