Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Maak kennis met Ambiq tijdens onze speeddatedag!  ​​Op donderdag 28 oktober organiseert Ambiq twee speeddates op de Zeer Intensieve Behandelgroep (ZIB) aan de Voltastraat 4c in Hoogeveen. Potentiële nieuwe (zorg)medewerkers kunnen langskomen voor een kopje koffie en kunnen in gesprek met één van onze medewerkers over een mogelijke carrière bij onze zorgorganisatie.
 2. Te weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking  Er is nog te weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking die zelf geen verstandelijke beperking hebben. Dat is zorgwekkend, want opgroeien in een gezin met een kwetsbaarheid kan een grote negatieve invloed hebben op de kansen van kinderen om veilig, gezond en kansrijk op te groeien.
 3. “De jongere in zijn of haar kracht zetten, dat is het mooiste wat er is!” - Afslag Ambiq  Vandaag in Afslag Ambiq: trainingshuis Hardenberg. Een locatie gelegen in het centrum van Hardenberg en met als hoogtepunt, letterlijk, een dakterras! Voor mij zit de 24-jarige Maureen Tromp. Ze werkt sinds maart 2020 bij het Trainingshuis in Hardenberg en heeft het ontzettend naar haar zin. “Ik heb altijd al de wens gehad om met jeugd te mogen werken, en toen ik de vacature bij Ambiq zag was ik al gelijk enthousiast! Ik wilde hier zo graag werken dat ik direct een sollicitatiebrief heb gestuurd. Al snel hoorde ik dat ik het werd. Ik was zo blij! Eerst heb ik wat diensten meegedraaid om te kijken en te ervaren wat deze behandelvorm inhoudt en hoeveel contact ik met de jongeren heb. Maar eigenlijk wist ik het gelijk al: dit is helemaal mijn plek!” 
 4. 'Hoe korte lijntjes tussen Ambiq en de regisseurs van de gemeente Hengelo zorgen voor passende hulp'  Jorieke Slaghekke en Sandra Visschedijk zijn beiden regisseur Jeugd en Gezin bij de Gemeente Hengelo. Als regisseurs hebben ze één overstijgend doel: ervoor zorg dragen dat kinderen en het gezin de hulp krijgen die noodzakelijk is, zodat het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen en ouders zoveel mogelijk op eigen kracht weer verder kunnen. Is er een crisis, moet er een plaatsing gedaan worden of heeft een ouder of kind bijvoorbeeld baat bij de Ouder Kind Behandeling (OKB) of Baby IOG? Dan komt Ambiq naar voren.
 5. Ambiq en de Raad voor de Kinderbescherming: 'Kijken naar wat er mogelijk is'  Jeroen en Karlijn zijn lid van het adviesteam van de Raad voor de Kinderbescherming (hierna: RvdK). In die rol coördineren ze onder andere (crisis)zaken, zijn ze vaste deelnemer aan de jeugdbeschermingstafel en evalueren ze de samenwerking tussen de RvdK en de keten. Jeroen en Karlijn geven te kennen dat ze vooral de jeugdbeschermingstafel een positieve ontwikkeling  vinden waarbij er nu met ouders en kinderen gepraat wordt in plaats van over hen.