Nieuws en blog

Deel mee in ons nieuws, verhalen en kennis over LVB
Samen met onze kennis- en ketenpartners doen we wetenschappelijk onderzoek. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Ambiq via deze link.
 1. Hercertificering

  Ambiq is al ruim 10 jaar HKZ gecertificeerd.

  In april zijn we 1.5 dagen bezocht door een externe auditor in het kader van de transitie naar de nieuwe normen vanuit de HKZ. Daaruit was de conclusie dat Ambiq voldeed aan de nieuwe eisen.
 2. Geslaagd!

  1e Boriscertificaat uitgereikt bij Goede Smaaq

  Vandaag is het feest bij Goede Smaaq, het 1e Boriscertificaat is namelijk uitgereikt aan Ronald. Hij is sinds een jaar deelnemer van Goede Smaaq. Met heel veel plezier werkt hij drie dagen in de lunchroom, daarnaast volgt hij zijn opleiding bij het Roelof van Echten College, praktijkonderwijs in Hoogeveen.
 3. FACT Jeugdteam Emmen gehercertificeerd!

  Het FACT Jeugdteam Emmen is op 26 april met een goede beoordeling door de audit van de landelijke keuringsorganisatie CCAF gekomen, daarmee hebben ze zich opnieuw gecertificeerd.

  FACT Jeugdteam
  Een FACT Jeugdteam bestaat uit hulpverleners van verschillende organisaties die samenwerken om hun cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen.
 4. Kwaliteitsrapport Volwassenenzorg

  Ambiq is het grootste orthopedagogisch centrum van Noord- en Oost-Nederland en biedt ook zorg gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Op deze zorg is het kwaliteitskader gehandicaptenzorg 2017-2022 van toepassing. Dit kwaliteitskader is door ‘het veld’ ontwikkeld vanuit een gedeelde visie op ‘goede zorg’ en wij sluiten ons aan bij de uitgangspunten binnen dit kader.