Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Dag van het Werkplezier in de Zorg

  Vandaag is het de Dag van het Werkplezier in de Zorg. Het is feestje om in de zorg te mogen werken en een steentje te kunnen bijdragen aan een ander. Daarom hebben we een aantal medewerkers binnen onze organisatie gevraagd waarin zij plezier ervaren. Benieuwd naar de reacties? Lees dan verder:
 2. Heidi Kluin (STA!) over de Nationale dag van het Onderwijs

  Vandaag is het de ‘Nationale dag van het Onderwijs’. Een dag waarop we stilstaan bij gelijkwaardig kwaliteitsonderwijs en levenslange kansen voor iedereen. Onderwijs is namelijk een mensenrecht en een publieke verantwoordelijkheid. Voor mij een dag om even stil te staan en te beseffen wat een prachtbaan ik heb. Ik mag namelijk vanuit mijn rol als ambulant hulpverlener, zorg en onderwijs met elkaar verbinden. Zo hebben we vanuit School-Thuis-Ambiq twee modules: ambulant en deeltijd.
 3. Anita Schemmekes nieuwe bestuurder Ambiq

  Anita Schemmekes (49) is door de Raad van Toezicht per 1 april 2023 benoemd tot bestuurder van Ambiq. Op dit moment is Schemmekes werkzaam als directeur Intensieve Zorg Kind en Jeugd bij Philadelphia.

  Anita Schemmekes volgt José Schilderinck op die per 1 april met pensioen gaat.

 4. ''Hulp van de man, voor de man'' - Afslag Ambiq

  Afslag Ambiq over Vaderfactor
  Wanneer je samen een kindje verwacht, draagt en voelt de moeder het kindje natuurlijk in haar buik. Jij als vader hebt geen idee hoe dit voelt en ervaart een zwangerschap anders dan de moeder die het kind draagt. Leuk, spannend maar ook wel onzeker kun je worden van het idee dat je ‘vader’ wordt en straks de verantwoordelijkheid draagt voor jouw kind. Logisch! Linda Kollen bedacht hiervoor een nieuwe behandelvorm: ‘Vaderfactor’ en werkte deze uit met Erik Assen. Dit hield onder andere in: 'Hulp van de man, voor de man'. Zij vonden namelijk dat de vader meer betrokken moest worden in de behandeling. Ambulant hulpverlener Baris en cliënt Maikel delen hun verhaal en ervaringen over hoe zij ‘Vaderfactor’ ervaren. 
 5. Nieuwe locatie volwassenenzorg: 'Erve Holland!'

  Recent hebben we een nieuwe locatie gevonden ter uitbreiding van onze volwassenenzorg: 'Erve Holland' in Delden. Het is een locatie in het buitengebied van Delden met 16 ruime appartementen waar de (jong)volwassenen kunnen wonen. Op het terrein wordt straks ook dagbesteding voor de bewoners aangeboden.