Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. Een kijkje binnen de driemilieuvoorziening  Ambiq biedt in Hengelo op haar driemilieuvoorziening behandeling aan jongeren met LVB en forse gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek. Een groot deel van deze jongeren is niet in staat om een regulier schoolprogramma te volgen. Hierdoor verblijven jongeren zonder onderwijsprogramma overdag op de behandellocaties, wat voor de ontwikkeling van deze jongeren niet gewenst is.
 2. Op een uitdagende manier gezondheid verbeteren  Silvia Gerdes werkt bijna tien jaar bij Ambiq als psychomotorisch therapeut. Naast deze baan heeft ze een eigen bedrijf als leefstijlcoach. Door deze combinatie weten collega’s en cliënten haar goed te vinden met uiteenlopende vragen over leefstijl. 
 3. Locatie Nienenhoek bestaat 10 jaar!  Het is feest bij de Nienenhoek in Den Ham! Ze bestaan 10 jaar! 
 4. Ambiq verrast VV de Weide  Afgelopen week overhandigde Karl Coopmans van zorgorganisatie Ambiq uit Hoogeveen een tuinset aan voetbalvereniging v.v. de Weide. Deze set is opgeknapt door cliënten van Ambiq en geplaatst naast de kiosk op het sportpark van VV de Weide. 
 5. "Een mooie blended vorm vinden na Corona"  Gezinshulpverlener Margriet en ambulant hulpverlener Remco hebben in Coronatijd bij Ambiq veel gebruik gemaakt van (beeld)bellen. Zo bleven ze in contact met hun cliënten en collega's. Een terugblik op deze roerige tijd.