Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Afslag Ambiq: OKB


   

  ''Even een throwback naar elf jaar geleden. Ik rondde de opleiding ‘Pedagogiek’ af en zocht naar een baan die aansloot bij mijn opleiding. Ik kwam Ambiq (toen nog Stichting Dreei) tegen en twijfelde niet: ik ging solliciteren! Ik werd aangenomen in de flexpool en later bij een 24-uursgroep. Dit heb ik zo'n twee jaar gedaan. Uiteindelijk werd de Ouder Kind Behandeling, toen nog moeder-kind-huis genoemd, gestart in Rolde en kwam ik bij deze behandelvorm terecht. Inmiddels werk ik er bijna 9 jaar en zijn we gevestigd in Assen.''  
 2. Angelique deelt haar ervaringen in de volwassenenzorg: van de Nienenhoek naar haar eigen huisje  Angelique Kesselaar is zeventien jaar als ze voor het eerst bij Ambiq komt. De Nienenhoek in Den Ham noemt ze vervolgens de komende negen jaar haar thuis. Maar nu ze bijna 27 jaar is heeft ze eindelijk haar eigen plekje in het dorp Den Ham. Ondertussen schreef ze een boek over haar ervaringen. Een succesverhaal van een cliënte die een voorbeeldfunctie heeft voor andere cliënten: "Ik wil de doelgroep in een positiever daglicht zetten."
 3. Gezamenlijke regionale klachtencommissie

  Door het ondertekenen van een bestuurlijke overeenkomst hebben acht regionale zorgorganisaties, waaronder Ambiq, gezamenlijk een regionale klachtencommissie voor klachten bij onvrijwillige zorg ingesteld. 
 4. Blended hulpverlenen bij Ambiq  De komende jaren staan bij Ambiq in het teken van blended hulpverlening. We hebben onszelf ten doel gesteld om eind 2022 blended te werken binnen Ambiq. Wat we hiermee bedoelen? 
 5. Livestream Werken in de zorg  In de Ontdekdezorg week organiseert Ambiq via YouTube een livestream voor zij-instromers, herintreders en afgestudeerden: Vragenvuurtjes. Tijdens de Vragenvuurtjes kunnen kijkers vragen stellen aan hulpverleners van Ambiq over hoe het is om te werken bij een organisatie als Ambiq.