Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. 'Bente voelt zich geaccepteerd op het trainingshuis in Hengelo' - Afslag Ambiq


  Na het interview met Devin vertelt ook de 19-jarige Bente mij haar verhaal bij Ambiq. “Ik ben op meerdere groepen bij Ambiq geweest en ben in totaal nu 4 jaar bij Ambiq. Ik ben ooit begonnen bij de crisisgroep, omdat mijn thuissituatie niet zo fijn was. Daarna ben ik aangemeld bij deze groep: het trainingshuis, om zelfstandig te worden, maar ook om erachter te komen van hoe ik later wil wonen. Wat kan ik nog leren en waar kan ik in groeien? Eigenlijk vooral gericht op de toekomst.”  
 2. 'Geraamte Devin is niet meer: vastberaden en vol motivatie werkt hij aan zijn doelen bij het trainingshuis in Hengelo' - Afslag Ambiq


  Daar zat hij dan, tegenover mij, maar toch wat kilometers van elkaar vandaan. Zenuwachtig en met wat humor tussendoor maakte je contact met mij. Een interview op afstand, want door een kapotte auto konden we niet naar elkaar toe. Desalniettemin vertelde Devin toch zijn verhaal aan mij, over zijn tijd bij Ambiq.  
 3. Linsey wist gelijk dat ze met deze doelgroep wilde werken - Afslag Ambiq

  Voor ‘Afslag Ambiq’ heb ik de 25-jarige Linsey gevraagd of zij wilde vertellen over haar werk binnen het Trainingshuis van Ambiq. Ze is nu 7 jaar werkzaam in de zorg en van deze 7 jaar, werkt ze er nu 3 bij ons. “Het is nu een heel ander Trainingshuis dan hoe ik hier ben begonnen. De doelgroep is veranderd en ik merk ook dat wij hierin veranderen qua aansturing en zorg op maat leveren. Als persoon moet je daar zelf ook in meegroeien, omdat het ook van ons als medewerker wat anders vraagt. Maar dat vind ik juist leuk en uitdagend! Het is echt schakelen, meebewegen en zorg op maat leveren.” 

  Maar we gaan even weer terug naar hoe het allemaal begon, want hoe is ze bij Ambiq terecht gekomen? ‘Eigenlijk ben ik meteen gestart op het Trainingshuis. Ik had voor mezelf al duidelijk met welke doelgroep ik wilde werken en zo heb ik op de functie gesolliciteerd.’ Ze vertelt me al snel, dat ze enthousiast werd van de manier van werken op het Trainingshuis en hoe leuk de doelgroep daar is. “Ik vind de leeftijd erg tof! Toen ik de vacature online zag komen, wist ik het gelijk: hier wil ik werken!” 
 4. Goede Smaaq bestaat 5 jaar!

  Goede Smaaq, het opleidingscentrum van Ambiq voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, bestaat vijf jaar! Reden voor een feestje en extra aandacht voor de lunchroom en de winkel.

  Om dit te vieren heeft Goede Smaaq leuke aanbiedingen in de winkel, 25% korting op kleding en heerlijke lunchaanbiedingen in de lunchroom t/m 31 maart. We heten iedereen welkom! We hopen je snel te zien aan de Schutstraat 39 in Hoogeveen!

 5. VOBC keurmerk “OBC in perspectief” voor Ambiq!


  De Vereniging Orthopedagogische Behandelcentra VOBC heeft aan Ambiq het Keurmerk “OBC in perspectief” toegekend. De visitatiecommissie heeft geconstateerd dat Ambiq voldoet aan de kwaliteitscriteria zoals opgenomen in het kwaliteitskader van de VOBC: “OBC in perspectief".