Nieuws en blog

Deel mee in ons nieuws, verhalen en kennis over LVB
Samen met onze kennis- en ketenpartners doen we wetenschappelijk onderzoek. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Ambiq, stuur dan een mail aan communicatie@ambiq.nl.
 
 1. Drie jaar na de decentralisatie

  Drie jaar na de decentralisatie

   

  Bijdrage raad van bestuur


  Het Centraal Planbureau (CPB) concludeert dat de helft van de Nederlanders denkt dat de bezuiniging de reden was van de decentralisaties en men ziet er nog geen voordelen in. Het aantal jeugdigen dat zorg krijgt is ongeveer gelijk gebleven de afgelopen drie jaar. Of de zorg er beter van geworden is, valt nog niet te zeggen. De gemeenten geven aan dat hun budget niet toereikend is en de administratieve lastendruk is ongekend hoog. Heeft de decentralisatie negatief uitgepakt? Dat valt nog maar te bezien.
 2. Kerstmarkt Hengelo

  Vrijdag 15 december is er kerstmarkt bij de leerwerkboerderij, Bruinsweg 16, 7555 SG in Hengelo.
   
 3. Resultaat Verantwoordelijke Eenheden

  Per 15 november 2017 werkt Ambiq met twee RVE’s die een compleet portfolio hebben:
   
 4. Herindeling RVE’s en vertrek directeur IJsselland

  Herindeling RVE’s Ambiq en vertrek directeur IJsselland Esther Hageman
  In lijn met onze strategische visie, de organisatieontwikkeling en externe ontwikkelingen gaat Ambiq per 15 november 2017 terug van drie naar twee RVE’s. Er is dan sprake van een compleet zorgaanbod per RVE, waarbij elke RVE antwoord geeft op alle zorgvragen.
   
 5. Nieuwsbrief oktober 2017

  Lees hier Contaqt 32, de nieuwsbrief van Ambiq.

  Onderwerpen in deze nieuwsbrief:
  Nieuwe behandeling: MDFT | Open Huis nieuwe Poli Groningen | Accreditatie Systeemgericht Werken | Make a move + | Expertisenetwerk LVB | Nieuw crisismeldpunt in Drenthe