Nieuws van Ambiq

Deel mee in ons nieuws, verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. Ambiq kijkt terug op geslaagde VR-middag  In het kader van de Ehealthweek 2019 organiseerde Ambiq dinsdag 22 januari een virtual reality-middag in Hoogeveen. Met ruim 60 aanwezigen waaronder cliënten, ouders en medewerkers van collega-instellingen, kijkt Ambiq terug op een zeer geslaagd evenement.
 2. Marion Kiewik gepromoveerd  Marion Kiewik is gepromoveerd op haar onderzoek naar preventie en behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en middelengebruik.
 3. Bernadette Blogt (3): Netwerk  ​In een ontspannen sfeer werd ik gisteravond ontvangen. Ze hadden gezellig bij de buren gegeten. “Ja”, zei de moeder grappig, “Morgen proberen we het bij de andere buren”.
 4. Bernadette Blogt (2): Ontwikkeling  ​Als de ontwikkeling van je kind langzaam verloopt of zelfs achteruit gaat, is dat moeilijk te accepteren. Je wilt zo graag dat het anders is. Sterker nog, de wens is groot dat jouw kind zich net zo ontwikkelt als ieder ander kind dat bij jou in de straat woont. Maar vaak is dat niet zo en heb je het er maar mee te doen.
 5. Cliënten beoordelen Ambiq in 2018 met een 8,3  Cliënten hebben in het jaar 2018 Ambiq op Zorgkaart Nederland het cijfer 8,3 gegeven. Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar.