Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. Een test om agressie van jongeren beter te begrijpen  De sociale wereld ziet er soms anders uit door de ogen van jongeren met gedragsproblemen. Zij denken bijvoorbeeld vaker dat anderen gemene bedoelingen hebben. Dit beïnvloedt hun gedrag naar leeftijdgenoten en volwassenen. Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking geldt bovendien dat zij vaker denken dat iemand iets expres doet, juist als een vervelende gebeurtenis duidelijk per ongeluk was. Er is nu een online test om hun gedrag beter te begrijpen. De test heet SIVT.
 2. Winnaar Ambiq Innovatieprijs 2019 bekend  Bonnita Brouwer, pedagogisch medewerker ZIB op de Anna van Reynvaanweg 56a in Hengelo, heeft de Innovatieprijs 2019 gewonnen met haar idee Robokind Zeno. Zeno is een robot die met name helpt met emotieherkenning en -uiting.
 3. Ambiq lid van Technologie & Zorg Academie  Ambiq is lid geworden van de Technologie & Zorg Academie (TZA). Het samen met andere (zorg)partners actief inzetten op zorgtechnologie past bij het streven van Ambiq om het voortouw te nemen in onderzoek voor LVB-problematiek en het bredere jeugdzorgveld.
 4. Ambiq ontvangt keurmerk Beste Werkgever  Wij zijn door onze medewerkers beloond met het Beste Werkgevers keurmerk. Daar zijn we super trots op! Waarom? 
 5. ​“We willen dat ieder kind thuis kan opgroeien“  Vorige week woensdag vond de officiële opening van Ambiq’s Ouder-Kind Behandelcentrum in Enschede plaats. Met ongeveer honderd aanwezigen aan de Lipperkerkstraat werd de locatie feestelijke geopend.