Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Lief, Lijf en Leven zouden meer mensen moeten zien  Marlies Hamberg werkt al drie jaar met ‘Lief, Lijf en Leven’, een module opgebouwd uit vijf thema’s met video’s en werkbladen, allemaal te vinden in Jouw Omgeving. “Met name de filmpjes maken onderwerpen binnen seksuele ontwikkeling herkenbaar en toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking."
 2. 'Een passende plek voor kind en ouders door hulp van ThuisWerkt!' - Afslag Ambiq  Vandaag in 'Afslag Ambiq':
  •  ThuisWerkt-medewerkers Linette, Annemiek en Anouk.
 3. Het beste in mensen naar boven halen  Op de werkvloer zien wat er beter kan, en vervolgens stappen ondernemen om dit voor elkaar te krijgen. Dat typeert Daphne Hok-Ahin, gedragswetenschapper en cognitief gedragstherapeut bij Ambiq. Ze is iemand die energie krijgt van de mooie verhalen van haar collega's en cliënten. En dat laat ze horen. “Vanuit verbazing ga ik aan de slag.” 
 4. Een terugblik op 2020  Wij kijken met 3 collega's terug op het jaar 2020. Wat gebeurde er, waar lagen onze speerpunten en hoe zien we 2021 voor ons? We hebben het onder andere over de transformatie, onze eigen ontwikkelde behandelvormen en blended hulpverlenen. 
 5. “Het succes van Jouw Omgeving begint met het enthousiasme van de hulpverlener”  “Of wij de uitvinders zijn van blended hulpverlening? Ha, ha. Dat is een mooie gedachte. Of dat écht zo is, durf ik niet te beweren,” lacht Nicole Somsen (27), werkzaam als Implementatie Consultant bij Avinty, eigenaar van Jouw Omgeving. Zeker is wel dat de ontwikkelaars van dit online eHealth platform al heel lang geloven in de kracht van blended werken; de optimale mix van online en face-to-face contact.