Nieuws van Ambiq

Deel mee in ons nieuws, verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. ​Ambiq gaat voor nieuw perspectief op leiderschap  Mede vanwege de veranderingen van de afgelopen jaren op het gebied van de jeugdhulpverlening is Ambiq in 2016 begonnen met een traject naar meer zelforganiserende teams. Door meer autonomie en bewegingsvrijheid aan teams te geven, krijgen zij meer grip op de eigen werkzaamheden.
 2. Online seksuele voorlichting voor jongeren  Zorgorganisaties Ambiq, ASVZ en Reik slaan de handen ineen om seksuele voorlichting te geven aan kwetsbare jongeren. Deze unieke samenwerking tilt e-health door middel van de online voorlichtingsmodule Lief, Lijf en Leven voor deze kwetsbare doelgroep naar een hoger plan.
 3. Inloopmiddag locaties Enschede  Proef en ervaar de kunde en expertise van Ambiq. Wij verlenen behandeling en begeleiding aan inwoners uit Enschede met een licht verstandelijke beperking (LVB). Op donderdag 14 maart openen locaties Lage Bothofstraat 315 en Spinnerstraat 31 in Enschede hun deuren voor het publiek.
 4. ​Zorg & Welzijn Beurs: ook voor u!  In de landelijke Week van de Zorg en Welzijn vindt op donderdag 14 maart de allereerste Zorg en Welzijn beurs: Hoogeveen zorgt! plaats in de Tamboer van Hoogveen. Bent u benieuwd wat Hoogeveen en Ambiq u te bieden heeft, kom dan donderdag 14 maart naar de Tamboer in Hoogeveen. 
 5. Ambiq investeert in toekomstige ouders  Ambiq opent 1 maart een Ouder-Kind-Behandelcentrum (OKB) aan de Lipperkerkstraat 300 in Enschede. Met de uitbreiding van een OKB in Enschede kan Ambiq (toekomstige) ouders met een licht verstandelijke beperking nog beter behandelen en begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven.