Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. “Waanzinnig om te werken met jongeren”  Karl Coopmans maakte een opmerkelijke carrièreswitch. Na dertig jaar in de metaalindustrie te hebben gewerkt, werkt hij nu op de dagbesteding bij Ambiq én is hij voetbaltrainer. In die beide banen kan hij zijn passie voor het werken met jongeren kwijt. “Ik wil jongeren het gevoel geven dat ze ertoe doen.”
 2. ProbeerService: zorgtechnologie binnen handbereik  Met de start van de ProbeerService van de Technologie & Zorg Academie (TZA) komt zorgtechnologie binnen handbereik van 25.000 zorgprofessionals in de regio. De Probeerservice werd gelanceerd tijdens de opening van de dependance van de TZA bij het hoofdkantoor van ZorgAccent in Almelo.
 3. Onderzoeksproject Kajak gehonoreerd  De komende acht jaar mag de academische werkplaats Kajak onderzoek gaan doen naar psychische problemen bij jeugdigen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De onderzoeksaanvraag is gehonoreerd door ZonMw.
 4. ‘Authentieke Aandacht” voor de cliënt  Marion Kiewik werkt sinds 4,5 jaar als gedragswetenschapper bij Ambiq voor verschillende volwassenenzorg locaties. Als kind wist Marion al gauw dat ze deze richting op wilde.  
 5. Nieuwe animatie werken in Jouw Omgeving  Het expertisenetwerk e-lvb heeft samen met Jouw Omgeving een animatie laten maken om te laten zien hoe je in Jouw Omgeving samenwerkt.