Nieuws van Ambiq

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. FACT Jeugd Zwolle ontvangt keurmerk  Het FACT jeugd team Zwolle e.o. heeft, met een uitstekende score, het keurmerk Jeugd Flexible ACT ontvangen van het CCAF. Het FACT-team is multidisciplinair samengesteld met inbreng van zes verschillende jeugdorganisaties vanuit de regio IJsselland: Accare, Ambiq, JeugdGGZ Dimence groep, Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Tactus verslavingszorg en Trias Jeugdhulp.
 2. Op tv: Net ff anders, over LVB  In Net ff anders volgt presentatrice Marlijn Weerdenburg zes jongeren met een licht verstandelijke beperking. In elke aflevering vertelt één jongere zijn of haar verhaal.
 3. Onderzoek effectiviteit IAG-methodiek  IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) is een interventie voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen. Dit zijn tevens gezinnen die vaak moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. IAG is een veel geïndiceerde interventie in de jeugdhulp. 
 4. Cliënten beoordelen Ambiq met 8,2  Cliënten hebben in het jaar 2019 Ambiq op Zorgkaart Nederland het cijfer 8,2 gegeven. Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar.
 5. Ambiq wenst u fijne feestdagen en een gezond 2020