Jongeren Ambiq gaan strijd aan met processierupsDe jongeren die zorg ontvangen van zorgorganisatie Ambiq in Hengelo gaan door het maken van vogelhuisjes de strijd aan met de (eiken)processierups. Pedagogisch medewerker Hanneke Meints begeleidt de jongeren. “Het mooiste is: we leren van elkaar!”
In de werkplaats op het terrein van Ambiq in Hengelo timmeren en zagen de jongeren erop los. “We maken vogelhuisjes van volledig gerecycled materiaal. Denk aan afvalhout, maar ook oud gereedschap en andere afvalproducten gebruiken we”, aldus Meints. Op deze manier gaan de jongeren van Ambiq de strijd aan met de processierups op het terrein van de zorgorganisatie. Pimpelmezen en koolmezen eten de rups namelijk op. Ze zijn daarmee de natuurlijke vijand van de processierups.

Meints: “Vogelhuisjes zijn voor deze vogels geweldig. Het levert nog meer vogeltjes op voor het gezondheidspark hier.” Om de vogels te laten wennen, worden de kastjes al in deze periode opgehangen. “Handig is om de nestkastjes richting het oosten te hangen. Dat scheelt de vogels veel wind, die voor hen het nestelen lastig maakt. We nodigen iedereen uit om eens een wandeling te maken hier en de creatieve maaksels te bewonderen!” De jongeren hebben veel plezier in het maken van de vogelhuisjes. "En het mooiste daarbij is dat we leren van elkaar!"

Ambiq begeleidt en behandelt kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende (gedrags)problematiek. Ambiq heeft locaties in onder andere Hengelo, Almelo en Enschede.