Swipe

Ambulant hulpverlener - Vaderfactor

Wil jij samen met vaders met een LVB kijken wat zij nodig hebben om de best mogelijke vader te worden met een goede hechtingsrelatie? Wil jij het verschil maken voor deze vaders? Kom dan ons team versterken als ambulant hulpverlener.

Frank Lauwers, Clustermanager:
‘’Als ambulant hulpverlener B werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de vader en het systeem. Je wordt als ambulant hulpverlener ondersteund in de uitvoering van je rol door een Gezinshulpverlener en eventueel een gedragswetenschapper. Jullie geven samen uitvoering aan het plan van de cliënt waarbij de gezinshulpverlener de ambulante praktische ondersteuning voor zijn/haar rekening neemt.

Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan.’’

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de cliënt de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • En een salaris FWG 45 geldt bij SKJ-registratie minimaal € 2.766, - en maximaal € 3.861, - bruto op
  basis van 36 uur per week) conform CAO gehandicaptenzorg.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de ambulant hulpverlener B kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Binnen Vaderfactor is de centrale doelstelling dat vaders meer betrokken worden bij de opvoeding en behandeling van het kind en/of het gezin. Uit de praktijk blijkt namelijk dat veel (aanstaande) vaders zich niet bewust zijn van hun belangrijke vaderrol en daardoor komen vaders vaak op de achtergrond. Dit kan bij zowel de vader als bij het kind tot onzekerheid leiden.

De hulpverlener is een man. De reden dat er gekozen wordt voor een man, is omdat uit de praktijk is gebleken dat vaders zich beter kunnen identificeren met een mannelijke hulpverlener. Als de behandelaar een vrouw is, kan het risico zijn dat de rol van de vader onderbelicht wordt, omdat de moeder-kind relatie centraal staat. Vaders hebben het nodig bevestigd te worden in de rol als vader, maar ook om te worden aangesproken op zijn verantwoordelijkheden.

Als ambulant hulpverlener B binnen Vaderfactor ondersteun je de vader om zijn vaderrol te herkennen en om hier (met ondersteuning) invulling aan te geven bij de opvoeding van zijn kind. Je ondersteunt de vader en daarmee het kind een gehechtheidsrelatie aan te gaan met, indien mogelijk, beide ouders. Het belang van het kind staat daarbij voorop.

Je bent gemiddeld 2 tot 4 uur per week betrokken bij de vader en/of het gezin. Dit kan zowel thuis bij de vader als op locatie van Ambiq. De frequentie en duur van hulp worden bepaald door Ambiq op basis van de hulpvraag van de vader. Dit gebeurt in overleg met het gezin en de aanmelder. 

Jouw profiel

Je bent een mannelijke collega, met ervaring in gezinsbehandeling. Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Actieve inbreng binnen het behandelteam;
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep en mannen/vaders met kinderen;
 • Je maakt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk;
 • Een afgeronde Hbo-opleiding;
 • SKJ-registratie;
 • Je werkt zelfstandig, kunt omgaan met weerstanden en conflicten en weet anderen te motiveren;
 • Werkervaring in de kinderopvang is niet relevant voor deze functie;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq vaderfactor

Je wordt als ambulant hulpverlener ondersteund in de uitvoering van je rol door een Gezinshulpverlener en eventueel een gedragswetenschapper. Jullie geven samen uitvoering aan het plan van de cliënt waarbij de gezinshulpverlener de ambulante praktische ondersteuning voor zijn/haar rekening neemt.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de vaders met een LVB? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Frank Lauwers, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Frank telefonisch bereiken via 06 57 02 94 93 of per e-mail via f.lauwers@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer