Swipe
Vrijwilliger bij Ambiq

Een steentje bijdragen...

Iedereen kan helpen, maar wat tof dat jij dit gaat doen! Dankzij onze vrijwilligers krijgen cliënten niet alleen zorg op maat, maar ook dát ene extraatje wat hun leven kleur geeft. Daarin kun jij als vrijwilliger daadwerkelijk het verschil maken!

Als vrijwilliger bij Ambiq maak jíj het verschil. Samen kijken we met jou welke werkzaamheden je wilt doen die bij jouw interesses en vaardigheden passen. Het enige wat we eigenlijk van je vragen is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit kun je bij jouw gemeente opvragen, waar wij daarna de kosten zullen vergoeden.

‘Ik vind het leukste aan vrijwilliger zijn bij Ambiq, dat ik met de kinderen kan knuffelen, spelen en wandelen. Ook komen ouders bij mij voor advies en help ik hen. Je bouwt zowel met het kind als met de ouder(s) een band op’. - Sisca (vrijwilliger)

Mogelijkheden als vrijwilliger
1
Gastgezinnen

Jij/jullie vangen kinderen of jongeren op in je eigen gezin. Dat kan in een weekend of in de vakantieperiode(s) zijn. Dit kunnen we in een gezamenlijk overleg met elkaar overleggen. Je ontvangt hiervoor een onkostenvergoeding.

2
Creatieve of sportieve vrijwilligers

Vind je het leuk om creatief of sportief bezig te zijn? Dan kun je deze vaardigheden inzetten tijdens het knutselen, schilderen of tekenen met onze cliënten. Maar ook samen sporten met een cliënt is mogelijk. Een rondje hardlopen, wandelen of misschien wel een voetbaltoernooi organiseren. Er is van alles mogelijk!

3
Technische vrijwilligers

Heb je technische kennis? Als vrijwilliger kun je (kleine) reparaties uitvoeren of technische problemen oplossen. Bijvoorbeeld fiets(en) repareren of klusjes binnenshuis. Het is ook mogelijk om dit samen met onze cliënten te doen. Zo leren zij weer van jouw technische skills. 😉

4
Koken en eten

Je kan als vrijwilliger eten koken op één van onze locaties. Dit kan alleen of wellicht dat je het leuk vindt om samen met een cliënt te gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld samen een pizza maken met de cliënt, maar ook gezamenlijk eten als je dit leuk vindt.

Aanmeldformulier Ik word vrijwilliger!
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer