Swipe

Begeleider wonen – Erve Holland Delden

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Kom dan ons team versterken als begeleider wonen in Delden.

Manon, begeleider wonen volwassenenzorg Ambiq:
"Wat werken bij Ambiq zo bijzonder maakt, is de unieke doelgroep waar we mee werken. In onze volwassenenzorg bieden we een thuis aan (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Deze bewoners hebben een veilige, specialistische woonomgeving nodig, met 24/7 begeleiding om hen te ondersteunen in alle facetten van het leven, zoals wonen, dagbesteding, basiszorg, welzijn en maatschappelijke participatie.

Bij Ambiq richten we ons niet alleen op de dagelijkse ondersteuning, maar ook op preventie en het normaliseren en versterken van basisstructuren. Wanneer nodig, bieden we tijdens hun verblijf ook diagnostiek en behandeling. Het is ontzettend waardevol om deel uit te maken van hun ontwikkeling en hen te helpen hun eigen plek in de samenleving te vinden."

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de bewoner de beste zorg krijgt;
 • Een tijdelijk contract; 
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Vrijheid voor de invulling van jouw functie;
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 40 conform CAO Gehandicaptenzorg. FWG 40 is minimaal €2.672, - en maximaal € 3.606, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de begeleider wonen kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Zoek jij een baan waarbij geen dag hetzelfde is en waar jij als begeleider wonen zelf veel regie hebt?

Als begeleider wonen richt je je op wonen voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein.

Samen met jou maakt de bewoner een plan met doelen. Dit kan bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen doen zijn of omgaan met emoties. Elk half jaar bespreek je dit samen met de bewoner en kijk je wat er goed gaat en wat er nog verbetert kan worden. Er worden ook behandelingen gegeven aan bewoners zoals Psychosomatische therapie of cognitieve Gedragstherapie.

Werken met deze specialistische LVB-doelgroep betekent dat jouw dagen intensief zijn. Maar daarbij sta je er niet alleen voor, je doet het écht als team. Je werkt samen in een team van gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers en een clustermanager. Daarbij weegt jouw inbreng even zwaar als die van elke andere specialist binnen jouw team. Je werkt samen met hart en ziel voor onze bewoners. In ons team kijken we naar elkaars kwaliteiten en daar zetten we op in.

Hoewel de functie in eerste instantie tijdelijk is, staan we open voor verdere opties en kijken we graag samen naar de mogelijkheden voor de toekomst.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de bewoner meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Je draagt in een team actief bij aan reflecteren en staat voor de competentie samenwerken;
 • Hart voor de volwassenenzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je maakt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk;
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van en werken met begeleidingsplannen voor de bewoners;
 • Je bent positief ingesteld en denkt vanuit mogelijkheden/oplossingen;
 • Je kunt meerdere begeleidingsstijlen hanteren en aanpassen aan de mogelijkheden van de cliënten;
 • Een afgeronde Hbo- óf Mbo-opleiding in de richting van social pedagogische hulpverlener (SPH), Hbo-verpleegkunde (HBO-V), Hbo pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq Delden

Welkom bij onze locatie Erve Holland in Delden, een prachtige woonboerderij waar we sinds vorig jaar met veel passie en toewijding een warm thuis hebben gecreëerd voor 16 bewoners in de leeftijd tussen 18 en 60 jaar.

We zijn trots op wat we in deze korte tijd hebben opgebouwd en blijven ons inzetten voor de ontwikkeling van deze bijzondere plek. We bieden niet alleen een woonplek, maar ook diverse dagbestedingsactiviteiten op hetzelfde terrein, waardoor we continuïteit en structuur kunnen garanderen.

Ons team bestaat uit gedreven en specialistische toppers - gedragswetenschappers, begeleiders en een clustermanager - die met hart en ziel onze bewoners ondersteunen. De specialistische LVB-doelgroep maakt je werk afwisselend en dynamisch, en je zult dagelijks uitgedaagd worden om het beste uit jezelf te halen.

Bij Ambiq vinden we het belangrijk om naast onze bewoners te staan en samen te werken aan een betekenisvolle daginvulling en passende keuzes. We geloven in de kracht van samenwerking en streven ernaar om een plek te bieden waar bewoners echt zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-bewoners in Delden? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Manon Noordink, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Manon telefonisch bereiken via 088- 777 6000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer