Swipe

Pedagogisch medewerker voor de regio Twente

Op zoek naar een vaste baan in de leukste flexpool van Twente waarin jij grotendeels je eigen werkrooster kunt bepalen? Dan is flexwerken binnen Ambiq iets voor jou!

Ook binnen Ambiq hebben wij te maken met de vraag van een team om een teamlid te vervangen, openstaande diensten in te vullen of het team te ondersteunen. Juist op die momenten is het voor onze kinderen en collega’s enorm belangrijk dat er iemand komt werken die weet hoe het werkt, op de hoogte is van ons beleid, de juiste trainingen heeft gevolgd en kennis heeft van het reilen en zeilen op de locatie. Júist op de momenten dat een vaste collega uitvalt speelt de vervangende collega een belangrijke rol om zaken in de goede banen te blijven leiden.

Binnen Ambiq zijn wij ons ervan bewust dat het team collega’s welke deze diensten oppakt (flexpool) van onschatbare waarde zijn. Afhankelijk van de kwaliteit, kennis en kunde van deze collega kan de juiste zorg en rust worden gecontinueerd. Wij hebben binnen Ambiq aandacht voor de juiste scholing, een intervisieaanbod, teamdagen en persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Wij nemen de tijd om nieuwe collega’s gedegen en ruim in te werken, zodat zij vol zelfvertrouwen en met de nodige kennis kunnen starten met werken.

Wat bieden wij jou?

Er zijn belangrijke voordelen waar jij als medewerker van de flexpool gebruik van kunt maken. Er zijn binnen Ambiq voldoende diensten beschikbaar waar jij je op kunt inschrijven. Jij kunt dus grotendeels zelf bepalen hoe jouw rooster eruit komt te zien.

Wil je liever minder in de weekenden werken? Of bij voorkeur de slaap- of juist avonddiensten werken? Óf heb jij voorkeur voor bepaalde steden en/of specifieke locaties? Misschien wil jij de ene week wel graag veel werken en de andere week minder? Of zelfs 3 maanden minder en de rest van het jaar meer. Veel is mogelijk en bespreekbaar. Ons gaat het erom dat we een dijk van een team met collega’s hebben staan welke goed in hun vel zitten en kennis hebben van zaken, de weg weten binnen onze organisatie én goed in staat zijn samen te werken met de verschillende locaties/teams.

Ook de mogelijkheden in contracturen lopen uiteen van 0 uren (oproep) tot aan 32 uren per week. We werken middels de jaarurensystematiek, dus je hoeft niet strak elke week een vaste hoeveelheid uren te werken. Uiteraard ben je er wel verantwoordelijk voor dat je uiteindelijk de uren werkt waar je voor bent aangenomen. We kunnen hier samen afspraken over maken.

Daarnaast kan je bij een minimaal urencontract ook gebruik maken van onze scholingsfaciliteiten en het eventuele aanbod aangaande het behalen van SKJ punten. Een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Spreekt dit je aan? Dan zijn wij op zoek naar jou en gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden van onze toekomstige samenwerking! Tot snel.

Meer weten? Lees dan meer.

Binnen Ambiq kennen we verschillende modules/hulpverleningsvormen binnen 24-uurs settings waar we een nieuwe collega voor zoeken, zoals trainingshuizen, intensieve behandellocaties, zeer intensieve behandellocaties, crisisopvang, observatiegroep, J-SG LVB (Jeugd Sterk Gedragsgestoord Licht verstandelijk Beperkt), 24 uurs zorg op maat en ouder- en kindbehandellocaties. Ook hebben we een flexpool. Alle teams worden ondersteund en begeleid door een clustermanager en gedragswetenschapper.

We hebben binnen Twente locaties in Almelo, Hengelo en Enschede. Iedere cliënt heeft een persoonlijk zorgpad. Wij werken multidisciplinair en zo ambulant mogelijk.

Verdere informatie kun je vinden op de site van Ambiq (www.ambiq.nl) 

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde beroepsgerichte MBO-niveau 4 of  HBO-opleiding
 • Een registratie in het SKJ is een pré of de mogelijkheid hiertoe voor de HBO functies.

Wij vinden het belangrijk dat wat je gaat doen binnen Ambiq ook bij je past en dat je er blij van wordt. Wij denken graag met je mee welke module het beste bij je past en willen graag hierover met je in gesprek. 

Functie eisen

Wat vragen wij?

 • Betrokken
 • Vakkundig
 • Toekomstgericht

En heb jij:

 • Een afgeronde beroepsgerichte MBO of  HBO-opleiding
 • Een registratie in het SKJ is een pré of de mogelijkheid hiertoe voor de HBO functies.

Wij vinden het belangrijk dat wat je gaat doen binnen Ambiq ook bij je past en dat je er blij van wordt. Wij denken graag met je mee welke module het beste bij je past en willen graag hierover met je in gesprek. 

Inschaling

Deze functie is ingedeeld - bij SKJ registratie- in FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg. Wanneer niet SKJ geregistreerd is de functie ingedeeld in FWG 40.

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Competentiegericht

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Dan ontvangen wij graag je CV.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Annemarie van Egmond, 088-7776000 of 06-14105187

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.