Swipe

Gezinshuisouder - Specialistisch Gezinshuis

Wil jij een bijdrage leveren aan onze cliënten om zelfstandigheid aan te leren?

Hettie & Gerrit Helmholt, Gezinshuisouders specialistisch gezinshuis bij Ambiq Hoogeveen:
"In de afgelopen 7 jaar hebben we geen moment spijt gehad van onze beslissing om gezinshuisouders te gaan worden bij Ambiq. Een aantal cliënten hebben meer dan 6 jaar bij ons gewoond. Het kunnen bieden van een stabiele, huiselijke omgeving aan de jongeren is één van de meest waardevolle aspecten van ons werk. We hebben de laatste jaren van ons werkzame leven iets kunnen betekenen voor een ander.’’

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 45 CAO gehandicaptenzorg. FWG 45 is minimaal €2.821, - en maximaal € 3.938, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de gezinshuisouder kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar enthousiaste gezinshuisouder(s) die in ons specialistisch gezinshuis van Ambiq begeleiding willen bieden aan kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De gezinshuisouders vormen een vaste basis voor de jongeren en bieden een “zo gewoon mogelijk ”leven.

In dit gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek vanuit een “gezin” setting. Iedere gezinshuisouder is verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de door hen opgenomen cliënten. Je biedt begeleiding en behandeling vanuit het individuele behandelplan, wat onder eindverantwoordelijkheid van de gedragswetenschapper is opgesteld.

We zoeken gezinshuisouders die in ons specialistische gezinshuis woning van Ambiq gaan wonen, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. We zoeken gezinnen die opvang willen bieden aan bij voorkeur 4 jongeren tot maximaal 6 jongeren.

Ons doel is dat cliënten minder problemen ervaren, zich sterker voelen en meer vaardigheden leren. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven!

We zoeken medewerkers die begrijpen wat een opname betekent voor een cliënt en zijn of haar gezin. Die geduld en uithoudingsvermogen heeft om zo deze jongeren een kans te geven! Je werkt samen in een team van leidinggevende, gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers en een clustermanager. Daarbij weegt jouw inbreng even zwaar als die van elke andere specialist binnen jouw team. Je werkt samen met hart en ziel voor onze cliënten. In ons team kijken we naar elkaars kwaliteiten en daar zetten we op in.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je hebt passie voor het werken als gezinshuisouder, waarbij werk en privé door elkaar lopen.

Verder vragen we van jou en jouw partner

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Specifieke kennis, ervaring en affiniteit met de LVB-doelgroep;
 • Een afgeronde mbo-niveau 4/hbo-opleiding, wanneer jullie je als stel aanmelden geldt dat één van jullie een opleiding mbo-niveau 4/hbo-opleiding afgerond moet hebben;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Een assessment kan een onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure;
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ''Werken bij Ambiq'' om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij  

Team Ambiq Gezinshuisouder

Het betreft een vacature voor een gezinshuis locatie in Hoogeveen. Er is sprake van problematiek op verschillende leefgebieden. De behandeling loopt breed uiteen, het is een 24-uurs behandeling waarbij ingestroomd kan worden in intensieve behandeling tot aan training voor zelfstandigheid. Het doorlopen van de verschillende fases maakt dat je een jongere in zijn gehele traject blijft volgen en aansluit bij de behoefte van deze cliënt.

Wil je meer lezen over Hettie en Gerrit en hoe zij het werken als gezinshuisouders ervaren hebben? Lees dan hier meer.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Hoogeveen? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Henny Blokzijl clustermanager bij Ambiq. Je kunt Henny telefonisch bereiken via 088 777 6000 of per e-mail via h.blokzijl@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer