Swipe

Pedagogisch medewerker - J-SGLVB

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met én voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en ernstige gedragsproblematiek met complexe zorgvragen? Wil jij het verschil maken voor onze cliënten? Kom dan ons team versterken als pedagogisch medewerker A of B in Hengelo.

Marieke, pedagogisch medewerker J-SGLVB:
“Het leukste aan werken op de J-SGLVB vind ik de nauwe samenwerking met mijn team, de betrokken hulpverleners en de diversiteit van de doelgroep. We gaan echt samen de uitdaging aan om gedrag te duiden en een jongere te behandelen. Geen dag is hetzelfde, geen jongere is hetzelfde en geen oplossing is hetzelfde. Dat is afwisselend, uitdagend en zorgt ervoor dat we samen allemaal elke dag weer groeien en ontwikkelen.’’

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Vrijheid voor de invulling van jouw functie;
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 45 of FWG 40 conform CAO Gehandicaptenzorg. Salaris FWG 45 geldt bij SKJ registratie minimaal €2.821, - en maximaal € 3.938, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. FWG 40 is minimaal € 2.672, - en maximaal € 3.606, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker A of B kunt worden, die je graag wilt worden!


Functieomschrijving

Je werkt op één van de twee specialistische groepen voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek (J-SGLVB). Er is sprake van een complexe combinatie van kind- en omgevingsfactoren en de mate van zorg die wordt geboden is zeer intensief. Deze jongeren hebben vaak al veel hulp gehad, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen. De jongere voelt zich dan ook vaak niet begrepen door hulpverleners.

Samen met jouw collega’s zorg je voor een veilige en voorspelbare omgeving, waarin de jongere minder problemen ervaart, zich sterker voelt en meer vaardigheden leert. Je bent verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling en de begeleiding en verzorging van deze jongeren. Het doel is een zo zelfstandig mogelijk leven voor de cliënten.


Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Een open, objectieve, professionele en nieuwsgierige houding binnen het behandelteam;
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de J-SGLVB-doelgroep;
 • Nieuwsgierig zijn naar gedrag, situaties kunnen creëren waarin gedrag zichtbaar wordt en goed kunnen afstemmen met collega’s van verschillende disciplines;
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Een afgeronde Hbo- óf beroepsgerichte Mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Specifieke kennis van en aantoonbare werkervaring met de doelgroep;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ''Werken bij Ambiq'' om een indruk te krijgen van werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq locatie Hengelo

De J-SGLVB behandelgroep in Hengelo is een kleinschalige behandelgroep met +/- 8 jongeren. Wij beschrijven ons team als een gemotiveerd en leergierig team dat gepassioneerd werkt voor een groep kinderen en jongeren.

Je werkt in een team van 8 collega’s en je wordt ondersteund en begeleid door een clustermanager, gedragswetenschapper en therapeuten. We werken samen met een trauma behandelaar, systeemtherapeut, psychiater, en vak therapeuten onder coördinatie van de gedragswetenschapper. Je ontvangt directe leiding van de clustermanager en inhoudelijke richtlijnen en aanwijzingen van de gedragswetenschapper. Het uitgangspunt is het Kwaliteitskader J-SGLVB. Je doet dit in een 24-uurs setting.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het J-SGLVB behandelteam van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de J-SGLVB-cliënten in Hengelo? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Caspar Warnawa, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Caspar telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via c.warnawa@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer