Swipe

Pedagogisch medewerkers - Trainingshuis

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Bekijk dan onze vacature en kom werken bij Ambiq!

Functieomschrijving

Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Voor onze locatie Schutsplein 15 te Hoogeveen (trainingshuis) zijn wij op zoek naar 2 pedagogisch medewerkers. Het betreft 1 vacature voor pedagogisch medewerker A (SKJ registratie vereist) en 1 vacature voor pedagogisch medewerker B. We zoeken iemand die flexibel is, ervaring heeft binnen het groepswerk en oplossingsgericht werkt. Het team hecht belang aan het transparant werken richting cliënten en collega's.
Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met opvoed- en gedragsproblematiek. 

Over de locatie
Op het trainingshuis bieden we behandeling met verblijf voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar. De jongeren volgen een individueel begeleid behandelprogramma gericht op het vergroten van praktische en sociaal-emotionele vaardigheden. Vanuit hun eigen hulpvraag en motivatie werken zij aan leerdoelen. We stimuleren de jongeren om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en hierin zoveel mogelijk hun eigen keuzes te maken. Zo kunnen ze ervarend leren, waarbij wijde grenzen bewaken van wat veilig en passend is. Het toekomstperspectief van de jongere is ons uitgangspunt bij het opzetten van de behandeling en begeleiding. Hij of zij blijft hierover in gesprek met de persoonlijk begeleider, om te werken aan een zo groot mogelijke en haalbare zelfstandigheid. Ook zoekt de jongere  met zijn of haar persoonlijk begeleider  naar een passende vervolgplek om te wonen, die aansluit bij de individuele mogelijkheden.

De werktijden zijn flexibel. Je hebt zelf invloed op je rooster d.m.v. zelfroostermethodiek.
Het betreft onregelmatige werktijden, dag-, late-, en nachtdiensten. 

Hoe help jij onze cliënten?
Door te doen waar je als pedagogisch medewerker goed in bent: het uitvoeren van resultaat- en cliëntgerichte begeleiding en behandeling van jongeren met een LVB en bijkomende (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek vanuit een systeemgerichte benadering. Dit doe je samen met een resultaatverantwoordelijk team pedagogisch medewerkers en een civiel medewerker die aangestuurd worden door een clustermanager en gedragswetenschapper. We werken multidisciplinair, dus ook andere specialisten zoals therapeuten zijn hierbij betrokken.

Functie eisen

Wat je o.a. gaat doen
√ Je werkt in een team voor een groep jongeren waarbij iedere jongere een individueel zorgpad heeft;

√ Je bent in contact met ouders, behandelaars, voogdij-instellingen en onderwijs;

√ Je schrijft behandelplannen en stelt deze bij in samenwerking met de gedragswetenschapper;

√ Je rapporteert regelmatig in onze systemen op voortgang van de behandeling;

√ Je stemt je pedagogisch handelen af op de cliënt die centraal staat;

√ Je organiseert indien nodig dagbesteding en vrijetijdsbesteding;

√ Je bent persoonlijk begeleider van een aantal jongeren;

 √ Als pedagogisch medewerker A werk je regelmatig samen met de gedragswetenschapper en ontvang je werkbegeleiding.
                                         
Waarom jij het verschil kunt maken
Omdat je een ervaren professional bent die met hart voor onze cliënten werkt en multidisciplinaire samenwerking leuk vindt. Je staat stevig in je schoenen en bent gericht op kwaliteit en resultaat en kunt problemen oplossen. Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen en het dialoog aan te gaan met collega’s. Als je kennis hebt van oplossingsgericht, systeemgericht en competentiegericht werken, kun je deze goed gebruiken in het werken bij ons.

Van de pedagogisch medewerker vragen wij:

 • Afgeronde relevante beroepsgerichte mbo of hbo-opleiding;
 • Enkele jaren werkervaring is vereist;
 • Registratie binnen het SKJ of mogelijkheid tot registratie is een pré;
 • Agressieregulerend kunnen werken;
 • Kennis van oplossingsgericht werken.

Inschaling

De functie pedagogisch medewerker A is ingedeeld in FWG 45 (SKJ registratie vereist). FWG 45 is minimaal € 2.685, - en maximaal € 3.749, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

De functie pedagogisch medewerker B is ingedeeld in FWG 40. FWG 40 is minimaal € 2.537, - en maximaal € 3.432, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

De CAO Gehandicaptenzorg heeft per 01-12-2023 een algemene loonstijging van 3%. 
In 2024 volgt een verhoging van 2 procent op 1 juni en 1 december.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer;
 • Op dit moment hebben we plek voor 2 mensen voor ieder 24-36 uur per week;
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden;
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 40 of 45;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde;
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure;
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht;
 • Systeemgericht;
 • Oplossingsgericht;
 • Competentiegericht.

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor maandag 4 december 2023.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Henny Blokzijl (clustermanager) via telefoonnummer: 088-7776000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Onze producten Ga jij hier het verschil maken?