Swipe

Pedagogisch medewerker - Trainingshuis

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met én voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en ernstige gedragsproblematiek met complexe zorgvragen? Wil jij het verschil maken voor onze cliënten? Kom dan ons team versterken als pedagogisch medewerker in Hoogeveen.

Voor onze locatie Schutsplein 15 te Hoogeveen (trainingshuis) zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker A (SKJ registratie vereist) en pedagogisch medewerker B (MBO 4; persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of Maatschappelijke Zorg). We zoeken iemand die flexibel is, ervaring heeft binnen het groepswerk en oplossingsgericht werkt. Het team hecht belang aan het transparant werken richting cliënten en collega's.
Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een licht verstandelijke beperking in combinatie met opvoed- en gedragsproblematiek. 

Functieomschrijving

De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid op het trainingshuis. De jongeren volgen een individueel begeleid behandelprogramma gericht op het vergroten van praktische en sociaal-emotionele vaardigheden. Vanuit hun eigen hulpvraag en motivatie werken zij aan leerdoelen. We stimuleren de jongeren om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en hierin zoveel mogelijk hun eigen keuzes te maken. Zo kunnen ze ervarend leren, waarbij wij de grenzen bewaken van wat veilig en passend is. Het toekomstperspectief van de jongere is ons uitgangspunt bij het opzetten van de behandeling en begeleiding. De jongere blijft hierover in gesprek met de persoonlijk begeleider, om te werken aan een zo groot mogelijke en haalbare zelfstandigheid.

Je houdt je vooral bezig met het uitvoeren van resultaat- en cliëntgerichte begeleiding en behandeling van jongeren met een LVB en bijkomende (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek vanuit een systeemgerichte benadering.
Je onderhoudt ( samen of in afstemming met de jongere) contacten met het netwerk en belangrijke instanties, zoals school. Iedere jongere die onder jouw verantwoordelijkheid valt, voelt zich gezien en gehoord.

Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de jongeren op jouw groep. In de ochtend ondersteun je de jongeren bij het opstarten van hun dag, eten en naar school/stage/werk gaan. Terwijl ze elders zijn, heb jij de tijd om onder andere rapportages bij te werken, contacten te onderhouden met betrokken personen of instanties, praktische zaken te regelen, behandelplannen te maken en intake- of evaluatiegesprekken te voeren. Zijn de jongeren aanwezig dan zijn jij en je collega’s het aanspreekpunt voor de jongeren. Je vangt ze op, vraagt ze hoe hun dag was, eet gezamenlijk en werkt samen aan de behandeldoelen.

Het betreft 24-uurs zorg, dus je werkt wisselende diensten dag-, late-, en nachtdiensten.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • En een salaris FWG 45 of FWG 40 conform CAO Gehandicaptenzorg. Salaris FWG 45 geldt bij HBO opleiding met SKJ registratie minimaal € 2.821,- en maximaal € 3.938,- bruto op basis van 36 uur per week. FWG 40 geldt bij MBO opleiding minimaal € 2.672, - en maximaal € 3.606, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker A of B kunt worden, die je graag wilt worden!

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je hebt kennis, affiniteit en werkervaring met de LVB-doelgroep
 • Nieuwsgierig zijn naar gedrag, situaties kunnen creëren waarin gedrag zichtbaar wordt en goed kunnen afstemmen met collega’s van verschillende disciplines;
 • Agressie regulerend en oplossingsgericht kunnen werken;
 • Een afgeronde hbo- óf beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij  

Team Ambiq locatie Hoogeveen

Het betreft een vacature voor de locatie Schutsplein 15 in Hoogeveen. Dit is een trainingshuis. Ook bieden we de dagbesteding op hetzelfde terrein aan. De leeftijd van de jongeren is gevarieerd, van 16 tot ongeveer 23.

Alle jongeren beginnen altijd in fase 1, ze wonen dan op de eerste of tweede verdieping van deze locatie. Ze eten op maandag t/m donderdag mee op de groep, in het weekend koken ze voor zichzelf.
Als de jongeren wat zelfstandiger zijn, mogen ze naar fase 2. Ze verhuizen dan naar de derde verdieping naar een kamer met een eigen keukentje. Ze zijn dan de hele week verantwoordelijk voor het maken van eigen maaltijden. Het einddoel van fase 2 is dat ze zelfstandig kunnen wonen.

Je wordt in ons team altijd ondersteund en begeleid door een clustermanager, gedragswetenschapper en therapeuten. Je ontvangt directe leiding van de clustermanager en inhoudelijke richtlijnen en aanwijzingen van de gedragswetenschapper.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het behandelteam van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Hoogeveen? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Henny Blokzijl, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Henny telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via h.blokzijl@ambiq.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer