Wonen en dagbesteding

Met volwassenenzorg bieden we (jong)volwassenen een plek in een kleine woongroep, om zo zelfstandig mogelijk van het leven te genieten.


 
Deze vormen van behandeling of begeleiding vallen onder het hoofdthema Wonen en dagbesteding:

Behandeling en begeleiding met een Persoons Gebonden Budget

(Jong)volwassenen met een PGB kunnen bij ons terecht voor alle vormen van behandeling en begeleiding. Daarnaast hebben we woonruimte te huur op onze locaties, voor wie een (tijdelijke) eigen plek zoekt. Met een PGB kunnen cliënten de ondersteuning bij ons inkopen die ze nodig hebben, zoals begeleiding in spannende situaties of therapie om te leren omgaan met nare ervaringen. Het maakt niet uit welke indicatie (zoals licht verstandelijk beperkt) of gedragsproblemen er zijn, wij bieden een passend antwoord op de hulpvraag.

De afgesproken behandeling en/of begeleiding leggen we vast in een behandelplan. Daarin staat ook precies wanneer we welke hulp bieden en hoe de cliënt zich ontwikkelt. We factureren maandelijks voor de geboden hulpverlening, gebaseerd op de afgesproken uren. Voor het afhandelen van alle financiële zaken heeft iedere cliënt zijn of haar eigen bewindvoerder.


 

Volwassenenzorg

Deze behandelvorm is voor mensen die een zelfstandige woonruimte en/of dagbesteding zoeken. Naast wonen en werken, helpen we hen om met een positieve blik naar zichzelf te kijken en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. De cliënt leert eigen keuzes te maken en zijn of haar leven in te richten op een manier die bij hem of haar past. Al onze woongroepen voor volwassenen zijn klein, met een maximum aantal bewoners.


Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met gezamenlijke woonkamer, keuken, douche/toilet et cetera. We hebben woongroepen in het buitengebied, maar ook in een dorp of stad, zodat we elke cliënt een omgeving bieden waarin hij of zij zich prettig voelt. Samen zoeken we een geschikte en actieve dagbesteding, zoals tuinieren of houtbewerking. ’s Avonds zijn er ook groepsactiviteiten, maar iedereen is natuurlijk vrij om hier wel of niet aan mee te doen. (Jong)volwassen cliënten die thuis blijven wonen kunnen ook alleen voor dagbesteding bij ons terecht. Iedereen die wij ondersteunen voert de regie over zijn of haar leven, waarbij wij alleen begeleiden.

Locaties:
 • Ambiq, specialist licht verstandelijke beperking

  Behandeling en begeleiding van kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven.


  Lees meer

 • blank

  Locaties

  Klik hier voor onze locaties.


  Lees meer

 • blank

  Werkend leren bij Goede Smaaq

  Met het zweet op het voorhoofd loopt het personeel rond. Het is een flink hete dag, maar de nieuwe voorraad komt aan en iedereen helpt om de spullen bij de…


  Lees meer