Swipe
Zeer Intensieve Behandeling (ZIB)

Intensieve hulp op onze locatie

Lijkt het allemaal even niet meer te lukken? Of heb je het gevoel dat je vastloopt thuis, op school en/of in jouw vrije tijd? En wat je ook allemaal al geprobeerd hebt, er lijkt geen (blijvende) verbetering te komen. Dan is de Zeer Intensieve Behandeling (ZIB) er voor jou!

Wat kun je verwachten?

We willen je graag helpen door met gerichte en intensieve hulp aan de slag te gaan met jouw uitdagingen. Hierbij verblijf je tijdelijk in een andere omgeving op één van onze behandelgroepen in Hoogeveen of Hengelo. Je woont hier samen met 7 à 8 andere jongeren.

Samen met de hulpverleners ga je kijken wat jij zou kunnen leren of hoe jouw krachten vergroot kunnen worden, om datgene wat lastig is beter aan te kunnen of te verhelpen. Stap voor stap kijken we hoe positieve ervaringen en successen gecreëerd en uitgebreid kunnen worden.

Ook werken we nauw samen met school, om samen te kijken welke stappen binnen het onderwijs (weer) gezet kunnen worden. De belangrijke mensen in jouw leven worden betrokken, waarbij het naar ‘jouw thuis’ blijven gaan zoveel mogelijk het uitgangspunt is.

Het kan ook zijn dat we aanvullend onderzoek doen. Of dat je bepaalde therapie krijgt, zoals EMDR traumabehandeling, Speltherapie, Psychomotorische therapie en/of Cognitieve gedragstherapie.

Je verblijft voor een bepaalde periode op een behandelgroep, meestal voor de duur van 6 tot 9 maanden.

Zeer Intensieve Behandeling (ZIB) in het kort
  • Eén locatie voor wonen, school en vrije tijd
  • Je kunt sporten op onze locaties, bijvoorbeeld basketbal, trampoline springen of naar de sportschool, die dichtbij is
  • Doordat alles op één locatie is georganiseerd heb je een team met specialisten om je heen, die iedereen op een eigen manier helpen
  • De groep is kleinschalig, dus er is veel aandacht en nabijheid van begeleiders
Icon summary
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer