Swipe

Gezinshuisouder

Ambiq is op zoek naar enthousiaste gezinshuisouder(s) die in hun eigen huis begeleiding willen bieden aan een of meerdere kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De gezinshuisouders vormen een vaste basis voor de jongeren en bieden een “zo gewoon mogelijk ”leven.

Dit ga je doen

In een gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek vanuit een “gezin” setting. Iedere gezinshuisouder is verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de door hen opgenomen cliënten. Dit zijn vaak pubers met een rugzak. Je woont daartoe in jullie eigen woning of in een woning van Ambiq, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende en een gedragswetenschapper.

Functie eisen

Ben jij:

  • Betrokken
  • Vakkundig
  • Toekomstgericht

En heb jij

  • Een relevantie zorggerichte opleiding (MBO niveau 4)
  • Kennis van, ervaring met of affiniteit van de LVB-doelgroep en kinderen die behandeling of begeleiding nodig hebben

Inschaling

Confom CAO Gehandicaptenzorg salarisschaal 45

Bijzonderheden

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.