Swipe

Ambulant hulpverlener - IAG

Ben jij een gedreven professional die ervaring heeft met cliënten met licht verstandelijke beperking (LVB) en meervoudige en complexe problematiek? Of zou jij je hierin willen specialiseren? Wil jij een bijdrage leveren aan gezinnen die een hulpvraag hebben en werk jij graag in een flexibele omgeving? Kom dan samen met ons intensief ambulante gezinsbehandelaars (IAG)-team het verschil maken voor onze LVB-cliënten in de regio Hardenberg. 

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • FWG 50 geldt indien je een HBO opleiding IAG hebt afgerond (minimaal € 3.046,- en maximaal € 4.349,- bruto op basis van 36 uur per week) conform CAO gehandicaptenzorg.
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de ambulante hulpverlener A of B kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Als ambulant hulpverlener A behandel en begeleid je ouders die op verschillende levensgebieden problemen ervaren, met het opvoeden van hun kind(eren). Systemisch werken staat centraal, je werkt zowel met het gezin als de familie, vrienden en kennis om hen heen. Je zorgt ervoor dat ouders zo goed mogelijk samenwerken en samen in staat worden gesteld de opvoedvraag van hun kind zo goed mogelijk kunnen beantwoorden. Je doet dit ambulant, bij de cliënt thuis of waar de vraag maar ligt. 

Samen met de cliënt en het gezin bepaal je aan welke doelen ze gaan werken. Je geeft deze behandeling vorm samen met een team van specialisten waarbij een vaste gedragswetenschapper vanuit je poli-team gekoppeld is. Vaak werk je samen met één van onze vaktherapeuten zoals de systeemtherapeut, spel-, PMT of beeldende therapeut. Casuïstiek wordt altijd interdisciplinair binnen je team behandeld. 

Je kijkt samen wat er goed gaat en wat er beter kan. Dat kan op diverse leefgebieden zijn zoals thuis, op school of werk en in de vrije tijd.

Jouw profiel

Jouw basishouding wordt gekenmerkt door lef, compassie, positiviteit en mildheid. Pro-actief handelen, vasthoudend zijn, outreachend werken en het voeren van casusregie zijn jou op het lijf geschreven! Je hebt een goed zelfreflecterend vermogen Je gaat uit van de krachten en kwaliteiten van het gezin en richt je op wat er al goed gaat om dat samen met het gezin uit te breiden. Je bent gewend naast het gezin te staan en met hen te praten, je bent je bewust dat aansluiten bij het gezin je allereerste taak is. Je gelooft dat de eigen oplossing in het gezin aanwezig is en neemt hierbij een activerende werkhouding aan (maar bent je bewust van het feit dat het soms nodig is om tijdelijk over te nemen om het gezin weer tot zelfredzaamheid te laten komen). Je haalt plezier uit het werken met een uitdagende en pure groep mensen, die op sommige momenten in het leven hulp nodig hebben bij het leven in een complexe maatschappij.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Specifieke kennis van de LVB-doelgroep;
 • Een afgeronde Hbo-opleiding IAG is een must;
 • In het bezit of met de mogelijkheid tot SKJ-registratie;
 • In het bezit van een rijbewijs en een auto;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Team Ambiq ambulant hulpverleners poli regio Hardenberg 

Het team van ambulant hulpverleners poli regio Hardenberg bestaat uit ongeveer 27 collega’s. Het betreft een multi-disciplinair team. 
Je werkt ambulant en veelal individueel, vanuit het team met collega ambulant hulpverleners. Je geeft samen met de gedragswetenschappers en therapeuten uitvoering aan het plan van de cliënt. Je werkt een wisselend aantal uren per week, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. 

Het team is onderdeel van het regioteam Hardenberg waar ook al onze gezinshuizen en enkele intramurale settingen onderdeel van zijn. Ook voor deze locaties worden jij en je collega's ingezet om de de expertise die jij hebt, in te zetten en zo deze locaties te ondersteunen. 

Ben je enthousiast of wil je meer weten? 

Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in regio Hardenberg? Reageer dan zo snel mogelijk. 
Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten?  Dan kun je contact opnemen met:
- Sandra Abbink, clustermanager bij Ambiq, 06-45913214 of s.abbink@ambiq.nl
- Laura Post, gedragswetenschapper in Hardenberg, 06-83577906 of l.post@ambiq.nl 

Je mag ook gerust vrijblijvend een kop koffie drinken met Sandra of Laura. Neem gerust contact op!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer