Swipe

Ambulant Hulpverlener – Ambulante Spoedhulp

Ben jij een gedreven professional die ervaring heeft met jeugdige cliënten met LVB en meervoudige en complexe problematiek? Kom dan werken als ambulant hulpverlener en maak het verschil voor onze LVB-jeugdigen in regio IJsselland.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangpunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 50 geldt bij SKJ registratie minimaal € 2.986,- en maximaal € 4.264,- bruto op basis van 36 uur per week;
 • Voor de ASH uren ontvang je een toelage.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de ambulant hulpverlener kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Als ambulant hulpverlener A ben je onderdeel van een multidisciplinair team. Je begeleidt jeugdigen en hun cliëntsysteem, waarbij jij specifiek ingezet wordt binnen het samenwerkingsverband van ambulante spoedhulp. Samen met het gezin werk je aan doelen. Bij een crisis werken de gemeenten en jeugdhulpaanbieders in de regio IJsselland sinds 2018 intensief samen via de zogenoemde crisisroute.

De doelen van deze crisisroute zijn:

 • Verdere escalatie van de crisissituatie voorkomen;
 • Als er crisishulp nodig is, krijgt de jeugdige zo snel mogelijk en op de juiste plek hulp;
 • Zo weinig mogelijk verplaatsingen van de jeugdige;
 • De juiste ouderbetrokkenheid.

De crisisdienst, -interventie en -opvolging is ingekocht bij 7 aanbieders, te weten Accare, Ambiq, Dimence, Karakter, Pacu, Trias en Vitree. In de overeenkomst crisisfunctie is bij de crisisopvolging een belangrijke rol weggelegd voor het team Spoedhulp IJsselland. Bij ASH is een goede taxatie van belang, rekening houdend met de eigen kracht en mogelijkheden van het gezin. Daarbij werk je altijd vanuit de veiligheid van het kind. ASH verkent en ordent de problematiek en helpt om structuur en veiligheid te bieden. Het activeert het sociaal netwerk van het gezin, helpt het probleemoplossend vermogen van de afzonderlijke gezinsleden vergroten/herstellen, al dan niet in combinatie met aanvullende (intensieve) hulpverlening.

Bij AHS is er naast intensief contract met het gezin en diens omgeving, intensief contact met andere betrokkenen (wijkteams, Jeugdbescherming, Veilig Thuis, onderwijs, GGZ zorgaanbieders, LVH zorgaanbieders, huisarts etc.) Uiteraard neem je deel aan relevante overlegvormen zoals werkbegeleiding en begeleide intervisie.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je kunt omgaan met crisissituaties en hebt een flexibele werkhouding;
 • Je bent gericht op samenwerking met je collega’s en werkt vanuit de overtuiging dat jullie elkaar kunnen versterken;
 • Een afgeronde Hbo opleiding;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je werkt graag samen met partnerorganisaties t.b.v. de spoedhulp;
 • Je bent SKJ-geregistreerd;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland. Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij. Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Team Ambiq ASH

We beschrijven ons team als een gemotiveerd en leergierig team dat gepassioneerd werkt voor de cliënten. Wij gaan als team dagelijks de uitdaging aan het beste uit onszelf én uit de cliënten te halen. Wij doen ons best om aan te sluiten bij de individuele cliënt waarvan de perspectieven uiteenlopend zijn. Wij vinden vertrouwen, respect en veiligheid belangrijke waarden. Wij vinden het prettig om samen te werken en elkaar te ondersteunen.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq in regio IJsselland? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in regio IJsselland? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen voor een kennismaking en een kop koffie met Sandra Abbink, Clustermanager bij Ambiq. Je kunt Sandra telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via s.abbink@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer