Swipe

Pedagogisch medewerker - LVB behandelgroep

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met én voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en ernstige gedragsproblematiek met complexe zorgvragen? Wil jij het verschil maken voor onze cliënten? Kom dan ons team versterken als pedagogisch medewerker in Enschede.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 45 of FWG 40 conform CAO Gehandicaptenzorg. Salaris FWG 45 geldt bij HBO opleiding met SKJ registratie minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- bruto op basis van 36 uur per week. FWG 40 geldt bij MBO opleiding minimaal € 2.617, - en maximaal € 3.535, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Je geeft het goede voorbeeld aan jongeren door de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen Ondertussen help je de jongeren om zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Iedere jongere die onder jouw verantwoordelijkheid valt, voelt zich gezien en gehoord.

Er is ook ruimte voor alledaagse zaken zoals ontspanning, een goed gesprek of verdieping binnen de behandeling. Binnen de IB kant vindt dit zowel op individueel gebied plaats, als in groepsverband. De jongeren die op de locatie verblijven hebben een dagbesteding zoals school en/ of werk.
Op dit moment verblijven er 9 jongeren binnen deze locatie met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met opvoed- en/ of gedragsproblematiek. Zij volgen allemaal hun eigen behandeltraject. Op een aantal vaste groepsafspraken na, worden verder alle afspraken op individuele basis gemaakt.

Het betreft 24-uurs zorg, dus je werkt wisselende diensten.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de zorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je hebt kennis en affiniteit met de LVB-doelgroep
 • Nieuwsgierig zijn naar gedrag, situaties kunnen creëren waarin gedrag zichtbaar wordt en goed kunnen afstemmen met collega’s van verschillende disciplines;
 • Een afgeronde hbo- óf beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq locatie Enschede

Het betreft een vacature voor de locatie Lage Bothof in Enschede, deze locatie ligt middenin een woonwijk. Dit is een behandelgroep waar 9 jongeren wonen.

We bieden een huiselijke sfeer waarbij samenwerking, gezelligheid en zelfstandigheid voorop staan. De woning is opgedeeld in twee kanten. Aan de ene kant wonen jongeren die werken aan hun zelfstandigheid binnen de behandeling. Denk hierbij aan praktische-en zelfstandigheidsvaardigheden, individueel en in groepsverband. Aan de andere kant van het huis wonen jongeren aan de zogeheten ‘intensieve behandelkant’ (IB kant). Aan deze kant is er meer aanwezigheid van groepsleiding en wordt er gewerkt aan individuele doelen zoals bijv. weerbaarheid, omgaan met emoties en het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen.

Op deze locatie behandelen we jongeren die allemaal een eigen zorgpad lopen. Het netwerk van de cliënt zal vanaf de start nauw betrokken worden bij de behandeling. Dit kan zowel op de locatie als in de thuissituatie actief worden uitgevoerd. In deze groep is het team continu in beweging  onder andere ten aanzien van de trajecten van de jongeren en soms ook in werktijden. Wanneer vraagt een jongere het meest om zijn behandeling. En wanneer past de groepsleider zich hierop aan. Dit vraagt out of the box denken in een oplossingsgericht team.

Je werkt in een multidisciplinair team van collega’s, therapeuten en een ervaren gedragswetenschapper. Je werkt samen met hart en ziel voor onze cliënten. In ons team kijken we naar elkaars kwaliteiten en daar zetten we op in. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de groep. Een goede onderlinge samenwerking en communicatie is dus onmisbaar.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het behandelteam van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Enschede?

Reageer dan voor 30 mei. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 17 mei of vrijdag 7 juni.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Karin Braun, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Karin telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via k.braun@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer