Swipe

Begeleiders volwassenenzorg Flexpool

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Bekijk dan onze vacature en kom werken bij Ambiq!

De zorg en begeleiding van Ambiq Volwassenenzorg richt zich op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in de buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein. De dagbesteding is specifiek arbeidsmatig van opzet. Deze zorg en begeleiding hebben als doel om stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand te brengen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. De uitgangspunten daarbij zijn dat: de bewoner prettig woont; een zinvolle dagbesteding heeft; zich gestimuleerd weet om eigen en adequate keuzes te maken.

Het betreft een vacature voor de locaties volwassenenzorg in de regio Twente. De leeftijd van de bewoners is gevarieerd, vanaf 18 jaar. Wij vinden het belangrijk om naast de bewoner te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de bewoner.
 

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een beroepsgericht Hbo-diploma (Sph, Hbo-V, Hbo Pedagogiek), danwel een afgeronde Mbo Spw/Saw-4 opleiding met enige jaren ervaring;
 • Ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) in combinatie met psychiatrische- en verslavingsproblematiek;
 • Ervaring met het schrijven van en werken met beleidsprocessen voor de bewoners;
 • Creatief;
 • Past U uw begeleidingsstijl aan aan de individuele behoeften van de bewoners;
 • Reflecteren op eigen handelen;
 • Overleggen en communiceren met collega’s;
 • Positief.
   

Inschaling

Deze functie is ingeschaald in FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg.
 

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Uren in overleg.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) Aanvullende apparatuur bij functie en gebruik van elektrische auto.
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.
   

Belangrijk om te weten

Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
 

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor maandag 3 juli 2023. Wil je meer weten? Bel gerust met Manon Noordink clustermanager) voor extra informatie via 0887776000. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.