Zo kan Ambiq helpen

Ambiq, specialist LVB, heeft veel soorten behandeling en begeleiding. We helpen iedereen, van kind tot volwassene. Op de manier die het beste past. En dat is voor iedereen anders.


 

Van aanmelding tot (gezins)behandeling

Ouders kunnen ons bellen voor advies/informatie. Onze hulpverlening begint met de aanmelding. Daarna komen we langs voor een gesprek. Meestal binnen drie dagen na de aanmelding. Dan praten we over wat er aan de hand is, en hoe wij kunnen helpen.
We kijken ook wie van jullie hulp nodig heeft. Soms is dat één persoon en soms het hele gezin.

Meer of minder hulp

We werken met doelen: wat wil iemand bereiken? En hoe lang helpen wij daarbij? Dat is vanaf het begin duidelijk. Om de paar weken bespreken we hoe het gaat. Is er een doel gehaald? Kunnen we met een behandeling stoppen? Of moet er juist iets bij? Elke cliënt krijgt een persoonlijk behandeltraject. Dat noemen we het zorgpad.

Bekijk onze behandeling en begeleiding

We hebben onze hulpverlening op een rij gezet. Klik op een onderwerp hieronder om meer te lezen. Of gebruik de chat: klik op het gezichtje in het blauwe vakje rechts. Of typ iets in bij het vergrootglas (rechtsboven), om op deze website te zoeken.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heb je een Wlz-indicatie, dan kun je in de regio Twente gebruik maken van gratis en onafhankelijk advies. Het Zorgkantoor Menzis heeft daar met een aantal instellingen afspraken over gemaakt. 

Je kunt met meerdere organisaties contact opnemen.
Voor heel Twente:
 • Stichting Cliëntondersteuning Twente: www.scotwente.nl of nummer 085 489 0374
 • Zorgbelang Overijssel: op werkdagen van 9.00–17.00 uur via 0900 243 8181. Je kunt hen ook mailen. Of gebruik het contactformulier.
Voor de gemeenten Hof van Twente, Borne, Hengelo, Haaksbergen, Enschede, Losser, Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen: Voor de gemeenten: Almelo, Wierden, Twenterand, Hellendoorn en Rijssen-Holten:

Trainingen

Een training kan vaak helpen om dingen beter te begrijpen. We bieden allerlei soorten trainingen, voor cliënten én ouders. Zoals leren omgaan met social media, of het verdriet van een scheiding. Maar ook doe-trainingen, met muziek, sport of knutselen. Zo helpen we iedereen verder, op een manier die bij hem of haar past.
 

Behandelvormen

Behandeling thuis [ ambulant ]

‘Ambulant’ betekent dat onze hulpverlener bij jullie thuis komt. Veel mensen vinden dat prettig: ondersteuning in hun eigen vertrouwde omgeving. We bieden ambulante hulp in allerlei situaties. Van een alleenstaande ouder, tot een heel gezin. En van 1 keer per 3 weken, tot dagelijks.
 
Soms combineren we dit met andere behandelvormen. Zoals naschoolse dagbehandeling of weekend- en vakantieopname. Kinderen/jongeren komen dan bij ons na school of op vrije dagen. Er is alle tijd om te spelen, knutselen of huiswerk te maken. Samen met de andere kinderen en jongeren die er zijn.
 

Behandelvormen

Behandeling met verblijf [ intramuraal ]

‘Intramuraal’ betekent: behandeling met verblijf. We noemen het ook wel ‘24-uurs behandeling’. Voor kinderen/jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.
 
Samen zoeken we de beste plek: een behandel-locatie of gezinshuis dat bij het kind past. En we bespreken de doelen. Waar gaan we aan werken? Bijvoorbeeld: minder boosheid, of meer zelfvertrouwen. 
Overdag is er gewoon school of een dagbesteding.
 

Samen met ouders

Ouders kennen hun kind natuurlijk het beste. Jullie zijn zoveel mogelijk bij alles betrokken. We doen het samen en wij helpen alleen waar nodig. Ons doel: jullie als gezin zo snel mogelijk weer bij elkaar brengen.
 

Behandelvormen

Wonen en dagbesteding

Met wonen en dagbesteding ondersteunen wij (jong)volwassenen. Altijd op een manier die goed past.

Met volwassenenzorg bijvoorbeeld, bieden we wonen in een kleine groep. We kunnen ook meehelpen om de perfecte dagbesteding te vinden. En we geven antwoord op persoonlijke vragen. Alles om cliënten zo zelfstandig mogelijk van het leven te laten genieten.

Ook mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB) kunnen bij ons terecht. Voor elke behandeling en begeleiding die we hebben. Met het PGB kopen zij zelf hun zorg in, naar wens. We ondersteunen elke cliënt dus persoonlijk en op maat.
 

Behandelvormen

Crisis

Een crisis is een noodsituatie. Een of meer kinderen/jongeren moeten direct uit huis. Dan bieden wij hulp. We staan altijd klaar, ook middenin de nacht. De kinderen worden goed opgevangen en ondersteund.  

Behandelvormen

 • Ambiq, specialist licht verstandelijke beperking

  Behandeling en begeleiding van kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven.


  Lees meer

 • blank

  Werkend leren bij Goede Smaaq

  Met het zweet op het voorhoofd loopt het personeel rond. Het is een flink hete dag, maar de nieuwe voorraad komt aan en iedereen helpt om de spullen bij de…


  Lees meer

 • blank

  Waar kan ik terecht?

  Postadres: Postbus 820 7550 AV Hengelo Onderstaande adressen zijn bezoekadressen.


  Lees meer