Verhalen van cliënten en ouders

Herkenbare verhalen van anderen. Lees de verhalen van mensen zoals jij. Ontdek hoe we jouw doelen kunnen bereiken.

Ouders die onze hulp inzetten voor hun kind of het hele gezin, laten ons toe in hun leven. Dat vraagt om wederzijds vertrouwen en een klik tussen onze hulpverlener en uw gezin. We komen veel bij mensen thuis, om ondersteuning te bieden in een vertrouwde omgeving. Daarnaast hebben we behandelgroepen waar uw kind tijdelijk kan wonen, of na schooltijd, tijdens weekenden en in vakantieperiodes kan komen.
 

Tevredenheid staat voorop

Bij elke vorm van hulpverlening die we bieden staat het belang van uw kind en gezin voorop. Daarom inventariseren we regelmatig of u tevreden bent met onze ondersteuning, via cliënttevredenheidsonderzoeken. Hieronder leest u hoe ouders ons beoordelen op een aantal belangrijke onderwerpen. We nemen zowel de positieve als de kritische reacties heel serieus en doen ons best om onze ondersteuning steeds verder te verbeteren.
 
Wilt u uw verhaal met ons delen? Daarmee helpt u andere ouders, die graag willen lezen hoe u Ambiq ervaart. Neem dan contact op met Gerdi Verkerk, telefoonnummer 088 777 6384 of mail: communicatie@ambiq.nl
 

De weg naar succes bepaal jezelf!

Tony is zelf aan het woord, ‘vanaf mijn tweede jaar ben ik bekend met Jeugdzorg. Inmiddels ben ik 24 jaar. Ik heb een lange tijd behandeling gehad van Ambiq. Ik verbleef op een intensieve behandelgroep, in een gezinshuis, het trainingscentrum en tot slot ontving ik ambulante behandeling. Tot mijn 22e heb ik behandeling gehad bij Ambiq’.
Lees meer

 

Werkend leren bij Goede Smaaq

Met het zweet op het voorhoofd loopt het personeel rond. Het is een flink hete dag, maar de nieuwe voorraad komt aan en iedereen helpt om de spullen bij de deur weg te krijgen. Een pakket met meerdere pakken suiker scheurt en een komkommer gaat op de loop. Op de vlucht voor grijpgrage handen stuitert hij langs de balie. Niemand die daarover zeurt. Het is een leer-werkbedrijf, daar kan weleens wat gebeuren. Van fouten leer je en daar hoeven we niet over te mopperen. Men weet wat te doen. De komkommer gaat in de gft-bak en alle pakken suiker zijn gelukkig onbeschadigd.
lees meer

 

Hulp bij het zorgen voor je baby

Begin 2017 werden Michael en Melanique de trotse ouders van hun eerste kindje. Kirsten van der Tas, gezinshulpverlener, hielp ze een klein jaar op weg. Met ondersteuning bij de zorg, zoals het flesje geven en de baby in bad doen. Melanique: ‘Ik deed alles zelf en Kirsten gaf tips of advies. Dat werkte ontzettend fijn. Ik ben er zelfverzekerder van geworden. Onze ervaringen met Ambiq zijn alleen maar positief.’
lees meer

 

Het verhaal van familie Spinmuis

Jarenlang werd er niet naar het gezin geluisterd. Tot zij in september 2017 kennismaakten met het CSI team van Ambiq.
lees meer
 

'Ik heb een mooie tijd bij jullie gehad'

Cliënt van de ouder-kindbehandelgroep:
'Ik ben jullie heel dankbaar voor wat een allemaal in mijn leven veranderd is, ik heb een mooie tijd bij jullie gehad! Ik ben blij dat er en groep zoals jullie is geweest om meiden redelijk op het rechte pad te krijgen en verder te laten groeien. het is snel gegaan maar ven blij dat ik weer thuis ben met mijn gezin en dat Ambiq lekker thuis komt en ik ga zeker door zoals het bij jullie ook ging! bedankt voor alles lieve mensen ik houd jullie zeker in mijn gedachten.'
 

Het verhaal van familie Koning

‘We zagen eigenlijk nooit wat aan Arjan, maar hij was wel boos. Hij was boos en kon niet vertellen waarom. Dat leert hij nu en wij leren hoe we hem daarin kunnen sturen. Zo kan hij eindelijk echt lekker in z’n vel zitten.’ Fam. de Koning.
lees meer
 

Het verhaal van Marlène Smit

Zeventien jaar geleden verhuisde Marlène Smit met haar man en drie kinderen van Brabant naar het noorden. Hun oudste dochter Hilke had altijd al meer aandacht nodig dan de andere twee en dat kwam nu – zonder vrienden en familie in de buurt - op het gezin neer. Marlène: ‘Een buurvrouw werkte in de jeugdzorg en maakte me erop attent dat er best hulp te krijgen was, zoals weekendopvang. Voor Hilke is het goed geweest om die extra aandacht en begeleiding te krijgen denk ik. Voor het hele gezin eigenlijk wel, alleen heb ik het als moeder soms ervaren als falen.’
lees verder
 

De ervaring van Bauk Eefting

Onze Ambiq ervaring is zeer positief, in een periode van veel verdriet en onrust, zowel bij het kind waar het om gaat, en de andere gezinsleden.
lees meer
 

'Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt'

Ik wil mij voorstellen aan jullie van wie ik ben, waar ik woon en wat ik tot nu toe heb bereikt.
Ik ben Mike en ik ben een jongen van 21 jaar.
lees meer
 

'Na zes jaar weer contact met m'n moeder'

Shaquille woonde de afgelopen zes jaar bij m’n vader en we hadden veel ruzie. Nu heeft hij eindelijk weer goed contact met mijn moeder.
lees meer
 

‘Het was van kwaad tot erger gegaan met mij.’

‘Ik had woedeaanvallen, liep steeds weg en ging aan de drugs. Ik deed alles om maar uit huis geplaatst te worden, want ik wilde weg. Dat is nog geen jaar geleden en ik voel me nu een heel ander mens. Ik ben niet meer dat kreng dat nergens iets op uit deed. Ik ben weer mezelf: Naomi.’ Naomi, 15 jaar.
lees meer
 

'Patrick legt ziel bloot in rap'

Is de kop van een artikel in de Stentor. Benieuwd naar de rap?
lees meer
 

‘Ik wil vasthouden wat ik nu heb, dan ben ik tevreden’

Hilke Smit (23 jaar) kwam op haar achtste in aanraking met Ambiq en vertelt hoe ze de begeleiding heeft ervaren.
lees meer
 

Sarah haalde haar leerdoelen binnen drie maanden

‘Mijn naam is Sarah. Ik ben 16 jaar, en woon sinds kort op de Zeer Intensieve Behandelgroep (ZIB). Ik ben hier gekomen zonder dat ik dit leuk vond. Ik moest hierheen omdat het niet meer goed voor mij was op mijn vorige groep. Ik liep veel weg, ik hield me niet veel aan afspraken omdat alles toch telkens veranderde. Ik heb er zelf heel veel moeite mee als alles telkens veranderd.
lees verder