Swipe

Gezinshuisouder

Ambiq is op zoek naar enthousiaste gezinshuisouder(s) die in hun eigen huis begeleiding willen bieden aan kinderen met een licht verstandelijke beperking(LVB) De gezinshuisouders vormen een vaste basis voor de jongeren en bieden een “zo gewoon mogelijk ”leven. We zijn op zoek naar gezinnen in de regio IJsselland en de regio Drenthe.

Wat ga je doen?

In een gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek vanuit een “gezin” setting. Iedere gezinshuisouder is verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de door hen opgenomen cliënten. Je biedt begeleiding en behandeling vanuit het individuele behandelplan, wat onder eindverantwoordelijkheid van de gedragswetenschapper is opgesteld.

Je woont daartoe in jullie eigen woning, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. We zijn op zoek naar gezinnen die ruimte hebben voor het opvangen van bij voorkeur 2 jongeren. Mocht je 1 plek beschikbaar hebben dan staan we zeker open voor gesprek!

Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende, een gedragswetenschapper en een ambulant hulpverlener.

Functie eisen

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Je hebt een passie voor het werken als gezinshuisouder, waarbij werk en privé door elkaar lopen.

Daarnaast beschikken jij of je partner over:

 • Afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4/hbo.
 • Kennis van, ervaring of affiniteit met de LVB doelgroep

Inschaling

Confom CAO Gehandicaptenzorg salarisschaal 45, minimaal € 2.605, - en maximaal € 3.640 -  bruto per maand op basis van 36 uur per week. 

Bijzonderheden

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Uren afhankelijk van het aantal beschikbare plekken.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 45.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Het doorlopen van een assessment is onderdeel van de procedure
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Competentiegericht

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl.

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan snel. 

Wij zijn op zoek naar meerdere gezinshuisouders. We zullen daarom ook direct contact opnemen voor een eventueel vervolg en is er geen sluitingsdatum verbonden aan deze vacature.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Henny Blokzijl (regio Drenthe en Hardenberg e.o.) of Renske Hermsen (regio IJsseland Deventer-Zwolle e.o.) via 088 777 6000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.