Hulp bij het zorgen voor je baby

Begin 2017 werden Michael en Melanique de trotse ouders van hun eerste kindje. Kirsten van der Tas, gezinshulpverlener, hielp ze een klein jaar op weg. Met ondersteuning bij de zorg, zoals het flesje geven en de baby in bad doen. Melanique: ‘Ik deed alles zelf en Kirsten gaf tips of advies. Dat werkte ontzettend fijn. Ik ben er zelfverzekerder van geworden. Onze ervaringen met Ambiq zijn alleen maar positief.’

Lees meer

 
   
 
 

Ambiq deelnemer onderzoek duurzame inzetbaarheid

Ambiq doet mee aan het project ‘Werkgevers wendbaar aan het werk’, om als werkgever de volgende stap te zetten op het gebied van het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Anne-Marie Berkel, adviseur PO&O: ‘In totaal doen zestien zorg- en welzijnsorganisaties mee. Ons doel is tweeledig: een concreet duurzaam inzetbaarheidsbeleid neerzetten en het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden voor leidinggevenden op dit vlak. Tegelijkertijd loopt er een wetenschappelijke studie, die de effecten voor werkgevers en werknemers meet.’

Lees meer

 
   
 
 

Zeer intensieve gezinsbehandeling (ZIG)

Bij de Zeer intensieve gezinsbehandeling (ZIG) komt ons team gemiddeld dertig uur per week bij een gezin thuis. Een intensief behandeltraject, waarbij we verschillende problematieken op meerdere levensgebieden aanpakken. Denk aan financiële problemen, relatieproblemen of opvoedkundige problemen. De gezinshulpverlener IOG neemt de regisseursrol op zich. Daar waar nodig kan een systeemtherapeut worden ingezet.
‘Het is ontzettend intensief, maar als we erop terugkijken heeft het wel 200% rendement. We hadden nooit gedacht dat dit ons als gezin zou lukken’, aldus een vader.

Lees meer

 
   
 
 

Wetenschappelijk onderbouwde hulpverlening

Op 17 mei 2018 organiseert de Academische Werkplaats Kajak het congres ‘Psychiatrie en LVB: Werken aan Samenspel’. Kajak is een LVB-kenniscentrum gericht op de verbinding tussen wetenschap en praktijk. Ambiq zit in een aantal werkgroepen die onderdeel uitmaken van Kajak, om onze kennis en de kwaliteit van onze hulpverlening verder te vergroten. Voor cliënten, maar ook voor hulpverleners. Zo werken we volgens de meest actuele, wetenschappelijk onderbouwde methodes.

Lees meer

 
   
 
 

Gezinscentrum Assen

Drie keer goed nieuws uit Assen! Ons ouder-kind behandelhuis verhuisde op 30 januari jl. van Hoogeveen naar Assen. Binnen ‘gezinsbehandeling plus’ introduceren we het KINGS-programma: Kind In Eigen Systeem. Ook openen we op 1 juli 2018 een nieuw gezinshuis, voor kinderen die een indicatie hebben voor de ZIB (Zeer Intensieve Behandeling). In Assen bieden we steeds meer vormen van gezinsbehandeling. Een gezin kan hierdoor op een eenvoudige manier doorgroeien naar een andere behandelvorm, of verschillende vormen tegelijk afnemen.

Lees meer

 


  
  • Maak kennis met Ambiq tijdens onze speeddatedag!

  • Te weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking

  • “De jongere in zijn of haar kracht zetten, dat is het mooiste wat er is!” - Afslag Ambiq