Behandeling met verblijf [intramuraal]

‘Intramuraal’ betekent: behandeling met verblijf. We noemen het ook wel ‘24-uurs behandeling’. Voor kinderen/jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Samen zoeken we de beste plek: een behandelplek of gezinshuis dat bij het kind past. En we bespreken de doelen. Waar gaan we aan werken? Bijvoorbeeld: minder boosheid, of meer zelfvertrouwen. Overdag is er gewoon school of een dagbesteding.

Samen met ouders
Ouders kennen hun kind natuurlijk het beste. Jullie zijn zoveel mogelijk bij alles betrokken. We doen het samen en wij helpen alleen waar nodig. Ons doel: jullie als gezin zo snel mogelijk weer bij elkaar brengen.

Deze soorten hulpverlening horen bij ‘Behandeling met verblijf’:

KINGS Deventer

KINGS Deventer

KINGS betekent 'Kind IN Gezond Systeem.' Het hele gezin kan bij ons een tijdje verblijven als er problemen zijn.

Doel en doelgroep

Deze behandeling is bedoeld voor gezinnen waar ernstige gedragsproblemen, opvoedingsproblematiek en trauma spelen.De gezinnen verblijven kort bij ons (gemiddeld zes tot acht weken), krijgen intensieve behandeling en er is 7 dagen 24 uur begeleiding. Zodra het gezin in het huisje komt, wordt er een gezinsbehandelaar gekoppeld aan het gezin. Samen met het gezin zorgt de behandelaar voor veiligheid en ontwikkeling binnen het gezin. 

 

Samenwerking

Bij KINGS in Deventer werken hulpverleners van meerdere organisaties samen. Dit zijn Ambiq, Accare, Pactum en JeugdGGZ Dimence Groep.

Vragen

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000.


 

Gezinshuis

Gezinshuis

Een gezinshuis is een gewoon huis in een woonwijk. Een kind/jongere kan hier tijdelijk blijven als het thuis niet gaat. Op een eigen kamer, met je eigen spulletjes.


Elk gezinshuis wordt gerund door een alleenstaande ouder of een (getrouwd) stel. Deze gezinshuisouders hebben meestal zelf ook kinderen. En het zijn zorg-professionals.
Ze bieden een huiselijke plek en helpen kinderen aan zichzelf te werken. Bijvoorbeeld met een van onze soorten therapie.

Steun van ouders

Ouders blijven natuurlijk betrokken. Voor kinderen is het fijn om te weten dat hun ouders erachter staan.
We spreken af wanneer jullie met elkaar kunnen bellen. En soms regelen we een weekend thuis. Of bij vrienden of familie, als dat kan. 
 
Ons doel: met z’n allen werken, aan wat een kind/jongere wil bereiken. Bijvoorbeeld:
 • Beter leren omgaan met anderen
 • Iets leuks vinden voor in de vrije tijd
 • Klusjes doen
 • Jezelf beter leren kennen en begrijpen

Vragen en aanmelden

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.

bekijk folder button ambiq    

Intensieve Behandeling (IB)

Intensieve Behandeling (IB)

Deze behandeling is op een behandelgroep met 6 tot 8 jongeren. Jullie wonen tijdelijk op de groep. In een gewoon huis, in een woonwijk. En iedereen gaat overdag naar school of naar een dagbesteding. Het doel van intensieve behandeling is: beter contact tussen ouders en kinderen. Zodat jullie weer samen thuis kunnen wonen.


Daarvoor moet vaak het gedrag van een kind/jongere veranderen. Daar werken we samen aan. We bepalen vooraf wat we willen bereiken. Bijvoorbeeld:
 • Leren omgaan met een lastige situatie
 • Beter omgaan met anderen (sociale vaardigheden)
Deze behandeling is niet voor niets in een woonwijk. Het leven in de buurt is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Zoals een praatje maken op straat. Of meedoen aan activiteiten.

Vragen en aanmelden

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.

Jeugd sterk gedragsgestoord licht verstandelijk beperkt (J-SGLVB)

Jeugd sterk gedragsgestoord licht verstandelijk beperkt (J-SGLVB)

Dit is voor kinderen/jongeren met ernstige (gedrags)problemen. Zoals verslaving, criminaliteit, of geestelijke problemen. Jonge mensen met een licht verstandelijke beperking, die extra hulp kunnen gebruiken. In de vorm van overzicht, veiligheid en toezicht.


Dat bieden wij op een behandelgroep, in een woonwijk. Een rustige plek om tijdelijk te blijven. Hier zorgen we ook voor school of werk, en hobby’s. Alles op 1 locatie.
 
Het doel van deze behandeling: een kind/jongere kan zich ontwikkelen. Door te werken aan gedragsproblemen, waar we ook therapie voor bieden. Zodat hij/zij later misschien weer zelfstandiger kan wonen.

Vragen en aanmelden

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.

Orthopsychiatrische behandeling (OPB)

Orthopsychiatrische behandeling (OPB)

Kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking, hebben vaak ook geestelijke problemen. Met deze behandeling helpen we daarbij.

Zo werkt OPB

Wij bieden een tijdelijke, rustige plek om te wonen. Hier zorgen we ook voor school of werk, en hobby’s. Daarnaast kijken we welke doelen iemand wil bereiken. Daar werken we samen aan, met therapie en activiteiten. Alles op 1 locatie.

We hebben 3 groepen: 1 voor meiden en 2 gemengde groepen.

Vragen en aanmelden

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.

Ouder-kind behandeling (OKB)

Ouder-kind behandeling (OKB)

OKB is voor ouders die sinds kort (of bijna) een baby’tje hebben. Hier kunnen de kleine en papa/mama aan elkaar wennen. Wij helpen daarbij, met 24 uur per dag begeleiding. Het doel: straks een veilig en liefdevol thuis maken.

Niet overnemen maar begeleiden

Ouders verzorgen hun baby zelf. Wij geven tips en laten dingen zien. Hoe een kindje in bad gaat, of de fles krijgt bijvoorbeeld. Soms maken we video-opnames om samen terug te kijken.

We kunnen ouders ook helpen met:
 • Beter omgaan met een probleem of beperking
 • Zelfstandig leren wonen. Zoals koken, schoonmaken en omgaan met geld
 • Meer zelfvertrouwen krijgen, en keuzes durven maken
Deze behandeling gaat vaak samen met Baby-IOG:
 • We beginnen thuis met Baby-IOG. Meestal voordat het kindje er is
 • Vanaf de geboorte doen we OKB
 • En als nazorg weer Baby-IOG

Vragen en aanmelden

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.

bekijk flyer button ambiq     bekijk flyer button ambiq     
 

Zeer intensieve behandeling (ZIB)

Zeer Intensieve Behandeling (ZIB)

De ZIB is voor kinderen/jongeren met ernstige gedragsproblemen. Problemen die het moeilijk maken om goed met anderen (of jezelf) om te gaan.

Zo werkt de Zeer Intensieve Behandeling 

Wij bieden kinderen een rustige, veilige plek. Eén locatie, voor wonen, school en vrije tijd. Hier werken kinderen aan hun doelen. Wij helpen daarbij, bijvoorbeeld met therapie. Al onze ZIB-groepen staan aan de rand van een woonwijk.  

Het doel is dat iemand weer zonder ons verder kan, met een goed gevoel over zichzelf.  

Vragen en aanmelden 

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000. 


 

Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT)

Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT)

Als je iets ergs hebt meegemaakt, kun je daar veel last van hebben. Dat heet trauma. Denk aan geweld, een ongeluk of pesten. Je kunt hier vaak aan denken terwijl je dat helemaal niet wilt. De Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT) kan jou hierbij helpen. De ZIT is er voor jou als je tussen de 0 en 21 jaar bent.  

ZIT vindt in korte tijd en in kleine groepen plaats. Zo krijg jij de aandacht die jij verdient. Sport en spelletjes zijn belangrijk bij de ZIT. Zo kun je ook bij de ZIT terecht als het minder goed met je gaat. 

Behandeling ZIT

Je bent bij de ZIT van maandagochtend tot en met donderdagmiddag. Daarna ga je naar huis of waar je verblijft. Je krijgt tips over jouw trauma. Sport en ontspanning worden gedaan in groepjes. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan begeleidt een volwassene die jij kent jou. Als je 12 jaar of ouder bent, dan kan dit ook als je dat graag wilt. Je gaat tijdens de ZIT niet naar school.

Nazorg  

Op de laatste dag van de ZIT kijken we naar waar jij nog last van hebt. Zo kunnen we kijken of we je hebben kunnen helpen. We geven je ook tips mee. Na 3 maanden kijken we nog een keer of alles goed met je gaat.Folder Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT)

Infographic Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT)

Zelfstandig leren wonen/trainingshuis voor kamer bewonen

Zelfstandig leren wonen / trainingshuis

Zelfstandig gaan wonen is niet altijd gemakkelijk. Daarom begeleiden wij jongeren vanaf 16 jaar. Het doel: alles leren over zelfstandig leven. Om straks vol vertrouwen de stap te maken. 


Voor deze behandeling hebben we speciale trainingshuizen. De jongere krijgt hier een kamer. Wij ondersteunen zoveel als nodig. Dat doen we in twee fasen.

Fase 1

Deze fase gaat over zelfstandig worden. Jezelf kunnen redden. Daar werken we aan door:
 • Samen een leuke school of werk (dagbesteding) te zoeken
 • Persoonlijke ondersteuning te bieden. Helemaal gericht op wat iemand nodig heeft. Zoals een training of therapie  
 • Dingen als groep te doen. Bijvoorbeeld koken en eten

Fase 2

Deze fase eindigt met zelfstandig gaan wonen. Wij hoeven steeds minder te helpen. En de groepsleiding is er nog maar een paar uur per dag.  

Deze behandeling duurt meestal 1 tot 2 jaar. Is helemaal zelfstandig wonen toch niet mogelijk? Dan kunnen we ambulant helpen. Of een plek zoeken voor begeleid wonen.  

Vragen en aanmelden 

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000. 


 
 • Ambiq, specialist licht verstandelijke beperking

  Behandeling en begeleiding van kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven.


  Lees meer

 • blank

  Locaties

  Klik hier voor onze locaties.


  Lees meer

 • blank

  Podcasts

  Het is 2021; en dit jaar bestaan we als Ambiq 10 jaar. Dit hoogtepunt laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Dit jaar kijken we terug op Ambiq van het afgelopen…


  Lees meer

 • blank

  Corona

  Ambiq houdt zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en RIVM.  In de laatste persconferentie van de overheid zijn opnieuw versoepelingen aangekondigd.  Corona is niet weg. Er zullen nog steeds…


  Lees meer

 • blank

  Veilig mailen

  Ambiq gebruikt Zivver voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie Ambiq gebruikt het programma Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat wij deze gevoelige informatie met…


  Lees meer

 • blank

  Goede Smaaq

  Goede Smaaq in Hoogeveen Met het zweet op het voorhoofd loopt het personeel rond. Het is een flink hete dag, maar de nieuwe voorraad komt aan en iedereen helpt om…


  Lees meer

 • blank

  Duurzaamheid

  Ambiq vindt het belangrijk om zorgvuldig met het klimaat en het milieu om te gaan. Als zorginstelling is het van belang om naast duurzame zorg en duurzame inzetbaarheid, medewerkers ook…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Freek - clustermanager

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Freek, clustermanager Twente in Hengelo. "Het werken bij Ambiq is uniek, omdat we elke dag een bijdrage kunnen…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Colin - applicatiebeheerder

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Colin, applicatiebeheerder op het bedrijfsbureau in Hengelo. "Ambiq is een flexibele, informele en laagdrempelige organisatie. Tussen de verschillende…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Leonie - pedagogisch medewerker

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Leonie, pedagogisch medewerker bij Ambiq in Hengelo. "Binnen Ambiq is er een fijne sfeer om te werken. Naast…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Susy - gezinshuisouder

  Welkom bij Ambiq! Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Susy, gezinshuisouder in Oldenzaal. "Mijn motto voor het werken bij Ambiq is afkomstig uit het onderwijs (Elena Carmona van…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Marianne - gezinshulpverlener

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Marianne, gezinshulpverlener bij Ambiq in Hoogeveen. "Werken bij Ambiq is uniek, omdat er veel mogelijkheden zijn om te…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Laura - gedragswetenschapper

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Laura, gedragswetenschapper bij Ambiq in Hardenberg en Hoogeveen. "Wat ik een enorme kracht vind van de medewerkers bij Ambiq,…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Jeroen - PMTer

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  Het verhaal van Jeroen, psychomotorisch therapeut (PMT'er) bij Ambiq in Hengelo. "Uniek aan Ambiq is dat we proberen maatwerk te bieden,…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Gert Jan - ambulant hulpverlener

  Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures op www.werkenbijambiq.nl Het verhaal van Gert Jan, ambulant hulpverlener bij Ambiq in Hoogeveen. "Ik voel mij gesteund in mijn ontwikkeling. Daarbij vind ik…


  Lees meer

 • blank

  Het verhaal van Ilona - ambulant hulpverlener

  Welkom bij Ambiq! Kijk voor alle vacatures op www.werkenbijambiq.nl Het verhaal van Ilona, ambulant hulpverlener bij Ambiq in Hoogeveen. "Sinds 2002 ben ik werkzaam bij Ambiq. Wat mij in al…


  Lees meer

 • blank

  Magazine Bliq

  Bliq op Blended hulpverlenen Hieronder vind je het magazine 'Bliq op blended hulpverlenen'. Dit magazine is uitgebracht in juni 2021 voor medewerkers en vrijwilligers van Ambiq. Lees het magazine: Klik hier.…


  Lees meer

 • blank

  Bedankt

  Dankjewel voor je sollicitatie! Wat leuk dat je bij ons wilt komen werken. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.   


  Lees meer