Swipe

Gedragswetenschapper - J-SGLVB/ZIB/Crisis

Ben jij een bevlogen gedragswetenschapper die de kwetsbare jongere met een licht verstandelijke beperking en bijkomende hulpvragen centraal stelt? Dagen complexe zorgvragen jou uit? En werk je graag samen met teams van professionals? Kom dan samen met ons team het verschil maken voor onze LVB-jongeren in Hengelo. 

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op je kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s).

  • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
  • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de jongeren de beste zorg krijgt;
  • We zoeken een gedragswetenschapper die zich voor 24 – 32 uur per week aan ons wil verbinden;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
  • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
  • Salaris FWG 65, minimaal € 4.185,- en maximaal € 6.320,- bruto op
  • basis van 36 uur per week).

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de gedragswetenschapper kunt zijn/worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Als gedragswetenschapper ben je eindverantwoordelijk in de behandeling en werk je samen met een team de behandelvraagstukken uit om dit in een kwalitatief sterk pedagogisch klimaat vorm te geven. Je werkt multidisciplinair met andere collega’s en instellingen samen.

In Hengelo hebben we op het gezondheidspark meerdere Zeer Intensieve Behandellocaties als ook 2 J-SG: LVB groepen (Jeugd Sterk gedragsgestoord Licht verstandelijk Beperkt), crisisopvang en de observatie- en diagnostiekgroep. Er wordt nauw samengewerkt met het onderwijs van De Bouwsteen.

De crisisopvang biedt veiligheid, rust en perspectief voor jongeren die (acuut) hun woonplek hebben moeten verlaten. Binnen de crisisopvang wordt gewerkt vanuit een oplossingsgerichte en systeemgerichte visie. Samen met de jongere, het systeem en andere hulpverleners wordt er gekeken naar wat er nodig is om de eerste stap in de gewenste richting te nemen. Bij ons staat de jongere op nummer één!

Bij een Zeer Intensieve Behandellocatie (ZIB) verblijven jongeren 24/7. Behandeling, onderwijs en vrije tijd vindt op één terrein plaats. Als jongeren met hun complexe problematiek vastlopen op meerdere leefgebieden, dan komen ze bij de ZIB. Hier creëren we een leef- en leeromgeving waar jongeren zich gezien en gehoord voelen. Het doel is dat jongeren minder problemen ervaren, zich sterker voelen en meer vaardigheden leren voor een zo zelfstandig mogelijk leven.

Wanneer een jongere veel heeft meegemaakt, al veel hulp heeft gehad en dit niet heeft geholpen. Bieden we een langdurig traject aan bij één de J-SGLVB locaties. Hier verblijven jongeren van ongeveer 12 tot 23 jaar. Er zijn altijd hulpverleners aanwezig, 24 uur per dag. Tijdens dit traject gaan we altijd voor ontwikkeling, zodat de jongere in de toekomst weer naar een vorm van zelfstandigheid kan met minder intensieve begeleiding (zoals bescherm of begeleid wonen).

Als er ernstige problemen zijn in een gezin, dan kan dat ertoe leiden dat een jongere (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen en soms per direct het huis moet verlaten. Het lukt dan niet meer om het binnen het eigen gezin op te lossen. Deze jongeren worden in speciale behandelgroepen of crisisopvanggezinnen opgevangen. Voor deze situaties staan de teams van de crisis systeem interventie klaar. Zij werken zoveel mogelijk ambulant en hebben ook de mogelijkheid om volledige gezinnen op te nemen om de crisis te herstellen. Daarnaast werkt het FF/ASH team nauw samen met de crisislocatie om voor jongeren een terugkeer naar huis zo snel mogelijk vorm te geven.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de jongeren meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

  • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
  • Afgeronde beroepsgerichte universitaire opleiding;
  • Basisaantekening diagnostiek;
  • SKJ registratie;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als gedragswetenschapper;
  • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq Gezondheidspark Hengelo  

We zoeken een nieuwe collega voor ons gezondheidspark in Hengelo. We beschrijven ons team als een gemotiveerd en leergierig team dat gepassioneerd werkt voor de jongeren. We gaan samen de uitdaging aan het beste uit onszelf én uit de jongeren te halen.

Je werkt samen met pedagogisch medewerkers, therapeuten, een clustermanager en een psychiater. Samen coördineer je de zorg rondom de jongeren, jij hebt hierin de functie van behandelcoördinator.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq Hengelo? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-jongeren in Hengelo? Ben jij zzp’er en denk je de overstap te willen maken naar een vast dienstverband? Dan komen we graag met je in contact.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen voor een kennismaking met Monique ter Pelle, directeur bij Ambiq. Je kunt Monique telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via m.terpelle@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer