Het verhaal van Leonie - pedagogisch medewerker

Welkom bij Ambiq. Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl 
Het verhaal van Leonie, pedagogisch medewerker bij Ambiq in Hengelo.

"Binnen Ambiq is er een fijne sfeer om te werken. Naast werken is er ook tijd voor ontspanning met collega’s dankzij de personeelsvereniging. Bovendien zijn er goede regelingen voor de gezondheid en fitheid van het personeel."

Helpend en waardevol
"Als pedagogisch medewerker ziet elke dienst er weer anders uit. Samen met een collega ben je het vaste aanspreekpunt voor 1-2 cliënten en geef je samen met hen vorm aan de behandeling. Binnen Ambiq zijn er diverse mogelijkheden qua functie (24-uurszorg, ambulant etc.) en de leeftijden van cliënten variëren van jongere tot volwassene, zodat er altijd een locatie, team en doelgroep is die aansluit bij je persoonlijkheid. Ondanks de veelal gedwongen opnames probeer je met de ouders in de samenwerking te komen; hoe zien zij hun toekomst voor zich met hun kindje(s) en wat hebben zij nodig om daar te komen? Het is mooi om te zien wanneer ouders zwanger of net bevallen met zorgen bij ons binnenkomen en trots en zelfverzekerd de locatie verlaten op weg naar zelfstandigheid. Ondanks het niet willen zijn bij ons, geven cliënten achteraf aan de tijd bij ons als helpend en waardevol te hebben ervaren."

Team
"Mijn team bestaat uit 9 pedagogisch medewerkers, onze gastvrouw, stagiaire, clustermanager, gedragswetenschapper en systeemtherapeute. Daarnaast hebben wij vrijwilligsters die op de baby’s passen als de ouder(s) bijv. therapie heeft en een vrijwilligster die mee gaat met babyzwemmen. Daarnaast komt er iemand bij ons op de locatie om babymassage aan te bieden aan ouder(s) en kind. Ook werken we samen met het consultatiebureau."

Balans werk en privé
"Het werken bij Ambiq is afwisselend en het is fijn om een team om je heen te hebben waar je mee samen kan werken en op terug kan vallen. Door de onregelmatigheid en het zelfroosteren kan je veelal zelf bepalen wanneer je werkt en is er een goede balans tussen werk en privé mogelijk."

Kijk voor alle vacatures van Ambiq op www.werkenbijambiq.nl  
  • Opleidingscentrum Goede Smaaq in Hoogeveen gaat sluiten

  • Heidi Kluin (STA!) over de Nationale dag van het Onderwijs